Γυμναστήρια – Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Όσα αλλάζουν από σήμερα

Γυμναστήρια – Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Όσα αλλάζουν από σήμερα

Πόσα τεστ χρειάζονται

Νέα μέτρα πιο αυστηρά  ισχύουν από σήμερα σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου και στα γυμναστήρια.

Σύμφωνα με αυτά, πρόσβαση σε γυμναστήρια, έχουν οι εμβολιασμένοι και οι έχοντες νοσήσει εντός εξαμήνου ενώ οι αθλούμενοι που είναι ανεμβολίαστοι υποχρεούνται σε ένα PCR ή rapid test μία φορά την εβδομάδα. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνεται ο έλεγχος βεβαίωσης εμβολιασμού, νόσησης, αρνητικού τεστ και έλεγχος ταυτοπροσωπίας στην είσοδο της επιχείρησης με την εφαρμογή covid free app.

Οι άνω υποχρεώσεις όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ περιλαμβάνουν ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών δύναται να προσκομίζουν εναλλακτικά δήλωση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) τελευταίου 24ωρου στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμα και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου.

Ανώτατα όρια τιμών των τεστ

Για το τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου Real Time - PCR:

α) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση δείγματος κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών, έχει οριστεί το ποσό των 40 ευρώ και β) ως ανώτατο όριο τιμής χρέωσης της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και στις ιδιωτικές κλινικές, το ποσό των 20 ευρώ.

2) Για το τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του κορονοϊού SARS-CoV-2 με τη μέθοδο ταχείας δοκιμασίας (rapid test) ως ανώτατο όριο του αθροίσματος της τιμής χρέωσης παροχής υπηρεσίας (ανάλυση κ.λπ.), περιλαμβανόμενων των απαιτούμενων αντιδραστηρίων και αναλώσιμων υλικών και της δειγματοληψίας στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, στις ιδιωτικές κλινικές και σε κάθε άλλο σημείο λιανικής πώλησης είναι το ποσό των 10 ευρώ.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ανώτατες τιμές επιβάλλεται από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ