Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο για την μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη έχει καταθέσει αίτηση υφ' όρων αποφυλάκισης

Νέα προσφυγή για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού κατέθεσε ο ισοβίτης τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας, αυτή τη φορά στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ).

Στην αίτησή του, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο και ορίζει συνηγόρους υπεράσπισής του, την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Δημήτρη Σαραφιανό, υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της Ποινικής, όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης, να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας επί του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία.

Σύμφωνα με την αίτησή του, αυτό είναι κάτι, που παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Σύμφωνα με τον ισοβίτη αρμόδιο για την επίλυση του επίμαχου θέματος είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Η αντιπαράθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα με την Πολιτεία, για την η οποία μάλιστα είχε κατέλθει σε μακροχρόνια απεργία πείνας, ξεκίνησε όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου αποφάσισε να μεταχθεί ο «Λουκάς» στις φυλακές Δομοκού.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να εκκρεμεί το αίτημά του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη για υφ’ όρων απόλυση από τις φυλακές, καθώς στις 5 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε 19 χρόνια φυλάκισης. Ο Κουφοντίνας κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του παρέχει η ποινική νομοθεσία, κατέθεσε στα μέσα του περασμένου Αυγούστου στη διοίκηση των φυλακών αίτημα για υφ’ όρων απόλυση. Του αιτήματός του θα επιληφθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ληφθεί κάποια απόφαση.