Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης

Καταγγελίες για κυκλώματα - Μικροβιολογικά εργαστήρια φέρεται να εκδίδουν πλαστά θετικά rapid tests με το αζημίωτο

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, αφού σύμφωνα με καταγγελίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, δεν αφορά μόνο υγειονομικούς, αλλά και εκπαιδευτικούς και δημοσίους αλλά και ιδιωτικούς υπαλλήλους, που προσπαθούν να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

Παράλληλα, καταγγελίες υπάρχουν και για ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, τα οποία φέρεται να εκδίδουν πλαστά θετικά αποτελέσματα rapid tests με το αζημίωτο, σε ενδιαφερόμενους που θέλουν να φαίνονται ότι έχουν νοσήσει, για να αποφύγουν τον εμβολιασμό. Οι αρχές, μετά και της εγκύκλιο που απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στις Εισαγγελίες όλης της χώρας, ξεσκονίζουν ύποπτες υποθέσεις και προετοιμάζονται για επιβολή αυστηρών ποινών.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μετά τον Παλαμά Καρδίτσας από όπου άρχισε να αποκαλύπτεται η υπόθεση, στο επίκεντρο μπαίνει η Δράμα, όπου φέρεται να είναι αρκετοί αυτοί, που έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, για να αποφύγουν τον εμβολιασμό τους. «Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι. Συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια και ίσως με γιατρούς, που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» δήλωσε η Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Στην πόλη της Δράμας όπως καταγγέλλει σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ ο Ιατρικός Σύλλογος, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης. Οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid test έναντι χρηματικού ποσού, με την ταρίφα να κυμαίνεται από 10 έως 50 ευρώ. «Αν βρεθεί έστω και ένας συνάδελφος από τη Δράμα, ότι έχει προχωρήσει σε πλαστά πιστοποιητικά και καταχωρίσεις rapid περιστατικών, θα ήθελα το υπουργείο Υγείας να του πάρει και την άδεια άσκησης επαγγέλματος» ανέφερε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Παρθένα Κιορτεβε.

Την ίδια ώρα στην Κοζάνη, το 1% των εμβολιασμένων εργαζομένων στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο έχει εμβολιαστεί σε άλλα κέντρα από της πόλης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Δημήτρη Ντέντη, εμβολιασμοί οι οποίοι ερευνώνται. Στην Θεσσαλονίκη τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς διέθεταν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται δύο περιπτώσεις εργαζομένων, ενώ στην Καβάλα 18 άτομα ελέγχονται, για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα, είναι πλαστά ή όχι. Σε διαθεσιμότητα βρίσκεται και η γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για τον σύζυγό της, επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και να μην βγει σε αναστολή.

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα βρίσκεται σε εξέλιξη επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με αφορμή και την προσφυγή του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, για όλες τις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού.