Κορονοϊός: Μίνι lockdown από αύριο σε Αργολίδα και Ευρυτανία

Κορονοϊός: Μίνι lockdown από αύριο σε Αργολίδα και Ευρυτανία

Παρατείνεται η ισχύς του σε Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο και τον Δήμο Ικαρίας

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας – το οποίο συνεπάγεται την επιβολή μίνι lockdown – εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Ευρυτανίας, σύμφωνα με αποψινή ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας.

Παράλληλα, παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας.

Προηγήθηκε η νέα αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Τα μέτρα που ισχύουν στις παραπάνω περιοχές είναι τα κάτωθι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Επισημαίνεται, δε, πως τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, η Πολιτική Προστασία υπενθυμίζει, μέσω της ίδιας ανακοίνωσης, ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Επιτρέψτε μου να προτείνω κάτι. Την εκ περιτροπής κυκλοφορία εμβολιασμένων και μη. Δηλαδή μια εβδομάδα να κυκλοφορούν ελεύθερα οι ανεμβολίαστοι και μια εβδομάδα οι εμβολιασμένοι. Επίσης να πάψουν οι εντατικές (ΜΕΘ) για τους ανεμβολίαστους. Καμία θεραπεία μιας και δεν πιστεύουν ότι υπάρχει ιός άρα δεν χρειάζεται παρέμβαση και θεραπεία για κάτι που δεν υπάρχει. Εδώ μηνύουν τους Γιατρούς που τους θεραπεύουν. (Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου). Έτσι θα σταματήσουν και τα λαμόγια πολίτες και γιατροί να εκδίδουν ψεύτικα πιστοποιητικά. Εδώ δήλωναν σε χωριό με 2500 κατοίκους 5000 τυφλούς για να παίρνουν συντάξεις αναπηρίας επί χρόνια και θα τους εμπόδιζε ένα πιστοποιητικό εικονικού εμβολιασμού? Γι' αυτό μας φοβούνται και μας κατηγορούν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και δεν μας παίρνουν στα σοβαρά. Λαό και πολιτικούς. Κι οι πολιτικοί άλλωστε τι είναι, κομμάτι από εμάς. Χαίρετε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...