Εκβίαζε δύο ανήλικες με ευαίσθητες προσωπικές τους φωτογραφίες

Εκβίαζε δύο ανήλικες με ευαίσθητες προσωπικές τους φωτογραφίες

Εξιχνιάστηκαν από της ΕΛ.ΑΣ. δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων

Υπόθεση προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων και πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την οποία συνελήφθη ο δράστης, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη ατόμου για πορνογραφία ανηλίκων.

Στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα. Ειδικότερα, ο συλληφθείς είχε προσεγγίσει μέσω διαδικτυακής εφαρμογής δύο ανήλικες και αφού απέσπασε ευαίσθητες φωτογραφίες τους, τις απείλησε, ότι εάν δεν του αποστείλουν επιπλέον υλικό, θα το διαμοιράσει σε γνωστά τους άτομα, αλλά και ιστοσελίδες.

Στην δεύτερη περίπτωση ο δράστης είχε ανταλλάξει μέσω διαδικτυακής εφαρμογής υλικό πορνογραφίας ανηλίκων με ανήλικη χρήστη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων. Και στις δύο περιπτώσεις ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετική παραγγελία, ενώ μετά από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκόμενων ατόμων και προέκυψε ο τόπος κατοικίας τους.

Κατόπιν, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν έρευνες στις οικίες των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και δέκα εσωτερικοί σκληροί δίσκοι. Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια του συλληφθέντα, βρέθηκαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ για τον έτερο δράστη προέκυψε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα, χωρίς ωστόσο να συντρέχουν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του έτερου δράστη υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.