Μίκης Θεοδωράκης: Ύστατο «χαίρε» παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Μίκης Θεοδωράκης: Ύστατο «χαίρε» παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:00 έως τις 14:00 - Την Πέμπτη η κηδεία στον Γαλατά Χανίων

Το ύστατο «χαίρε» θα πουν αύριο Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, καθώς και πλήθος κόσμου στον Μίκη Θεοδωράκη.

Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού στην Μητρόπολη Αθηνών με ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η σορός του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για τρίτη και τελευταία ημέρα αύριο από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00. Θα ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού με την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας. Εν συνεχεία η σορός του θα ετοιμαστεί για το τελευταίο ταξίδι στην Κρήτη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7:30 το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Στι; 13:00 η σορός του μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στον τόπο καταγωγής του πατέρα του, τον Γαλατά και στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε, για να βρίσκεται δίπλα στους γονείς και τον αδελφό του.