«Μπρα ντε φερ» Ακρίτα – Βαξεβάνη με «φόντο» την υπουργοποίηση Στυλιανίδη – «Είσαι φάουλ»

«Μπρα ντε φερ» Ακρίτα – Βαξεβάνη με «φόντο» την υπουργοποίηση Στυλιανίδη – «Είσαι φάουλ»

Η διαδικτυακή κόντρα για την υπηκοότητα του νέου υπουργού

Μια «μίνι» διαδικτυακή κόντρα είχαν η Έλενα Ακρίτα και ο Κώστας Βαξεβάνης, στον απόηχο της υπουργοποίησης του Χρήστου Στυλιανίδη, με την πρώτη να αναφέρει απευθυνόμενη στον δημοσιογράφο «είσαι φάουλ» και τον δεύτερο να απαντά με δική του ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στυλιανίδης, πριν ορκιστεί ως υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας θα λάβει την ελληνική υπηκοότητα, ως έλληνας ομογενής από την Κύπρο, διατηρώντας και την κυπριακή.

Η κόντρα Ακρίτα με Βαξεβάνη

Η πρώτη ανάρτηση ήρθε από τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ανέφερε στο Twitter: «11 εκατ. Έλληνες, αλλά απ ο,τι φαίνεται ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει για υπουργό Πολιτικής Προστασίας, υπουργό απ το εξωτερικό, χωρίς ελληνική ιθαγένεια. Δεν του κάνει κανένας στη χώρα ή δεν δέχεται κανένας;».

Από την πλευρά της, η Έλενα Ακρίτα αντέδρασε στην ανάρτηση του δημοσιογράφου και σημείωσε σε δική της στο Facebook:

«Κωστα Βαξεβάνη, είσαι φάουλ. Αποκαλείς ‘ξένο’ τον Κύπριο Χρηστο Στυλιανίδη και ως Ελληνοκύπρια θλίβομαι. Να σου θυμίσω ότι στην Ελλάδα έχουν υπουργοποιηθεί ήδη δυο Κύπριοι ο πατέρας μου Λουκής Ακρίτας με την Ένωση Κέντρου και ο Γιάννος Κρανιδιώτης με το ΠΑΣΟΚ. Και οι δυο παρήγαγαν έργο σπουδαίο και τίμησαν και την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τυπικά είσαι σωστός. Ο πατέρας μου, προκειμένου να πολεμήσει στο Ελληνοαλβανικό μέτωπο, άλλαξε την αγγλική του υπηκοότητα με την ελληνική. Όταν υπουργοποιήθηκε ήταν Έλληνας υπήκοος. Για τον Κρανιδιώτη δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα έχει γίνει το ίδιο, αλλιώς δεν θα μπορούσε να υπουργοποιηθεί. Αλλά παρ’ όλα αυτά η το ‘ξένος’ ως διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και Κύπριους χτυπάει βαρύ».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε εκ νέου ο κ. Βαξεβάνης αναφέροντας σε ανάρτηση στο Facebook:

«Αγαπητή Έλενα.

Οι Ελλαδίτες και η πλειοψηφία των Κυπρίων , είναι Έλληνες. Ωστόσο Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν ανεξάρτητα κράτη.

Ο Λουκής Ακρίτας, από τη δεκαετία του 1930 είχε πολιτογραφηθεί Έλληνας της Ελλάδας. Ζούσε στην Ελλάδα, ίδρυσε αντιστασιακή οργάνωση επί Κατοχής και εξελέγη βουλευτής. Ο Κρανιδιώτης επίσης, έζησε και πολιτεύτηκε στην Ελλάδα. Είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός υπουργοποιεί πολίτη άλλου κράτους, σα να κάνει ο Μαρινάκης μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Φαντάζεσαι να υπουργοποιεί Τούρκους πολίτες το ψευδοκράτος της Κύπρου; Καταλαβαίνω την προσωπική σου ευαισθησία αλλά θα μου επιτρέψεις να πω, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με τον Ακρίτα, ούτε με τον Κρανιδιώτη. Έχουμε να κάνουμε με επιπολαιότητα, αλαζονεία και εγωκεντρική επικοινωνία ενός επικίνδυνου πρωθυπουργού. Αυτά από έναν Καλαμαρά.

ΥΓ: Το ξένος νομίζω καταλαβαίνεις πως δεν αφορά τη σχέση με τους Κύπριους αλλά το εκτός Ελλάδας».

Στη συνέχεια η Έλενα Ακρίτα κοινοποίησε την απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη, σχολιάζοντας: «Και η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη. Για να είμαστε δίκαιοι».