Μίκης Θεοδωράκης: Άγνωστος ακόμα ο τόπος ταφής – Τα μηνύματα των μελών της οικογένειας

Μίκης Θεοδωράκης: Άγνωστος ακόμα ο τόπος ταφής – Τα μηνύματα των μελών της οικογένειας

Μία ημέρα νωρίτερα θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα

Ασαφές παραμένει το πού θα ταφεί τελικά ο Μίκης Θεοδωράκης, έπειτα από το ζήτημα που προέκυψε μετά τον θάνατό του σε ηλικία 96 ετών την Πέμπτη (02/09).

Αναλυτικότερα, ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είχε ζητήσει με επιστολή του να ταφεί στο νεκροταφείο του Γαλατά Χανιών, αλλά, η κόρη του, Μαργαρίτα, είχε διαφορετική θέση ζητώντας η κηδεία του να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας, όπου βρίσκεται το εξοχικό της οικογένειας.

Ωστόσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του Μίκη Θεοδωράκη, σε χώρο που δεν συνάδει με την τελευταία του επιθυμία.

Μίκης Θεοδωράκης: «Θα σεβαστούμε την επιθυμία του»

Ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος, έστειλε το δικό του μήνυμα σχετικά με την κηδεία, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε».

«Θα περιμέναμε τουλάχιστον, το λιγότερο σεβασμό!»

Παρόμοια ανάρτηση έκανε και ο εγγονός του Μίκη Θεοδωράκη, Αλέξανδρος, κάνοντας λόγο για «ανθρωποφαγία».

«Αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα για την οικογένειά μας, που αντιμετωπίζουμε μια τεράστια απώλεια, θα περιμέναμε τουλάχιστον, το λιγότερο σεβασμό! Δυστυχώς όμως η ανθρωποφαγία είναι ένα “άθλημα” που έχει αγαπηθεί πολύ από τους ανθρώπους και δεν σταματάει και ποτέ. Παππού μου ΓΙΓΑΝΤΑ είσαι στο αίμα μου και στην καρδιά μου! Καλή αντάμωση με τον Γιάννη και τους προπαππούδες μου! Σεβόμαστε την επιθυμία σου, η θλίψη μας έγινε τροφή για τους βρικόλακες», έγραψε στο Facebook.

Μία ημέρα νωρίτερα θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα

Τη Δευτέρα κι όχι την Τρίτη θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γινόταν από την Τρίτη έως την Πέμπτη, αλλά τελικά το πρόγραμμα άλλαξε.

Συγκεκριμένα, η σορός του θα βρίσκεται στη Μητρόπολη Αθηνών από τη Δευτέρα (10.00 – 19.00), την Τρίτη (10.00 – 19.00) και την Τετάρτη από τις 10 έως και τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης οπότε και θα ψαλεί, τελικά, η νεκρώσιμη ακολουθία.

Οι αλλαγές αυτές, κρίθηκαν σκόπιμες καθώς την Πέμπτη ξεκινά το Ράλι Ακρόπολης και το κέντρο της Αθήνας θα είναι κλειστό.