Χάος στο νοσοκομείο Αγρινίου: 50 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή και άλλοι 40 σε αναρρωτική άδεια

Χάος στο νοσοκομείο Αγρινίου: 50 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί σε αναστολή και άλλοι 40 σε αναρρωτική άδεια

Σημαντικά κενά στη λειτουργία - Αναστέλλονται ξανά τα τακτικά χειρουργεία

Χάος επικρατεί στο νοσοκομείο Αγρινίου, σήμερα, Τετάρτη (01/09), κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με το karvasaras.gr, συνολικά 87 εργαζόμενοι (διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό), όπως και τρεις γιατροί, παραμένουν ανεμβολίαστοι και οι 50 από αυτούς τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, οι υπόλοιποι 40 έχουν βγει σε αναρρωτική άδεια, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, ενώ σε συνδυασμό με όσους τέθηκαν από σήμερα σε αναστολή εργασίας προκαλεί σημαντικά κενά στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Η 6η ΥΠΕ κοινοποίησε σήμερα έγγραφο στο νοσοκομείο Αγρινίου, με το οποίο αναστέλλονται ξανά τα τακτικά χειρουργεία και το νοσηλευτικό ίδρυμα μετατρέπεται επί της ουσίας ξανά σε νοσοκομείο κορονοϊού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου έχει αρχίσει να θυμίζει ξανά την εικόνα που είχε προ περίπου πέντε μηνών, αφού νοσηλεύονται σε αυτή περίπου 20 ασθενείς, ενώ η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας που ήταν να λειτουργήσει στις 23 Αυγούστου, παραμένει κλειστή, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση.

Από το πρωί έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Αγρινίου υπήρχαν συγκεντρωμένοι που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τις αναστολές εργασίας των υγειονομικών, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες στις οποίες θα συμμετέχουν και ανεμβολίαστοι υγειονομικοί της περιοχής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...