Βασιλακόπουλος: Η μάσκα φέτος προστατεύει πολύ λιγότερο – Θα υπάρξει επιβάρυνση όταν ανοίξουν τα σχολεία

Βασιλακόπουλος: Η μάσκα φέτος προστατεύει πολύ λιγότερο – Θα υπάρξει επιβάρυνση όταν ανοίξουν τα σχολεία

«Αυτή τη στιγμή η μεταδοτικότητα είναι πάνω από διπλάσια από το αρχικό στέλεχος»

Στο άνοιγμα των σχολείων, τον εμβολιασμό των εφήβων και τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα ισχύσουν μετά τα υψηλά ποσοστά νόσησης που παρατηρούνται στα παιδιά, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Όταν ανοίξαμε τα σχολεία μας πέρυσι δεν είχε επικρατήσει ούτε το στέλεχος Άλφα, το βρετανικό, ούτε το στέλεχος Δέλτα, το ινδικό. Η μεταδοτικότητα ήταν πολύ μικρότερη. Αυτή τη στιγμή η μεταδοτικότητα είναι πάνω από διπλάσια από το αρχικό στέλεχος και το πρόβλημα είναι ποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μπορείς να πάρεις στο σχολείο. Οι μάσκες είναι ένα μέτρο που θα μας προστατεύει λιγότερο σε σχέση με πέρυσι. Είδαμε τι έγινε στις κατασκηνώσεις».

Σχολιάζοντας το επίπεδο εμβολιασμών στη χώρα ο κ. Βασιλακόπουλος επισήμανε ότι με το που θα ανοίξουν τα σχολεία θα δούμε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση και το ποσοστό του εμβολιασμού θα αυξηθεί.

«Σε μια κοινωνία όπου ένα 40% των ενήλικων δεν έχει εμβολιαστεί, το να ελπίζαμε ότι θα εμβολιαστούν όλα τα παιδάκια είναι παραπάνω καλό από αληθινό. Οι γονείς έχουν συνηθίσει να εμβολιάζουν τα παιδιά για να τα προστατεύουν. Δεν ισχύει ότι εμβολιάζουμε τα παιδιά για να προστατεύσουν τους παππούδες».