Αναστάτωση στην Καβάλα: Γιατρός φέρεται να δηλώνει ανεμβολίαστος πριν το χειρουργείο και οι ασθενείς φεύγουν

Αναστάτωση στην Καβάλα: Γιατρός φέρεται να δηλώνει ανεμβολίαστος πριν το χειρουργείο και οι ασθενείς φεύγουν

Αναβλήθηκαν πέντε χειρουργεία - «Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών»

Προβληματισμός και αναστάτωση έχει επικρατήσει στο νοσοκομείο της Καβάλας, λόγω της στάσης ενός οφθαλμίατρου, ο οποίος φέρεται να δηλώνει ανεμβολίαστος σε ασθενείς πριν προχωρήσει σε χειρουργικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί να αποχωρούν οικειοθελώς από το νοσοκομείο και να χάνουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία τους.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, τα παράδοξα αυτά περιστατικά φέρονται να εκτυλίχθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο Καβάλας και αφορούν σε πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία καταρράκτη.

«Πρόκειται για προγραμματισμένες επεμβάσεις ρουτίνας. Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες για την συμπεριφορά του συγκεκριμένου γιατρού, οφθαλμιάτρου στην ειδικότητα, πλην όμως κανείς από τους ασθενείς δεν ήρθε στο γραφείο μου να το καταγγείλει επίσημα» εξηγεί στο τοπικό μέσο ο διοικητής του νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του εν λόγω τοπικού μέσου, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται επίσημα, οι ασθενείς φέρονται να λαμβάνουν τα απαραίτητα φάρμακα που δίνονται πριν από το χειρουργείο, μπαίνοντας σε προεγχειρητική διαδικασία, ωστόσο έμειναν στα κρύα του λουτρού.

Ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είναι ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Κλινικής, φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να ενημερώνει τους ασθενείς λίγο πριν από το χειρουργείο, ότι είναι ανεμβολίαστος και να τους ρίχνει το μπαλάκι για το αν επιθυμούν εκείνοι πλέον να χειρουργηθούν από τον ίδιο.

Αναστάτωση στην Καβάλα: «Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών»

«Κάλεσα στο γραφείο του σήμερα το πρωί τον συγκεκριμένο οφθαλμίατρο, προκειμένου να ζητήσω εξηγήσεις για τις εν λόγω πληροφορίες. Ισχυρίστηκε πως τα συγκεκριμένα περιστατικά σημειώθηκαν μόνο την Παρασκευή και ότι δεν προχώρησε στις εγχειρήσεις λόγω στάσης εργασίας. Αρνήθηκε τους ισχυρισμούς των πληροφοριών. Θα έρθω άμεσα σε επαφή με τους ασθενείς και αναλόγως πρόκειται να προχωρήσω σε όλες τις νόμιμες ενέργειες» υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε προγραμματισμένα χειρουργεία που αναβλήθηκαν δεν αφορούσαν μόνο στην Παρασκευή, αλλά και στην Πέμπτη, οπότε και δεν υπήρχε στάση εργασίας, ως δικαιολογία.

Ασθενείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα μάλιστα, που επέλεξαν το συγκεκριμένο νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού εδώ και πολλούς μήνες και έκαναν χιλιόμετρα για να φτάσουν από άλλους νομούς -καθώς η οφθαλμολογική του κλινική θεωρείται από τις καλύτερες– φέρονται να είναι έξαλλοι, αφού μπήκαν σε όλη αυτή τη διαδικασία της, άδικα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...