Επεισόδιο στην εκκλησία με τον Αμβρόσιο: Έβγαλε ψεκαστήρι που έλεγε ότι είχε το φάρμακο για τον κορονοϊό

Επεισόδιο στην εκκλησία με τον Αμβρόσιο: Έβγαλε ψεκαστήρι που έλεγε ότι είχε το φάρμακο για τον κορονοϊό

«Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα» λέει ο αντιπεριφερειάρχης

Αναστάτωση επικράτησε χθες (29.08) στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Ριόλο Αχαΐας όταν ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έβγαλε ένα ψεκαστήρι και υποστήριζε ότι έχει μέσα το φάρμακο για τον κορονοϊό. Άμεση ήταν η αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο που άρχισε  να φωνάζει δυνατά «ντροπή».

Σύμφωνα με το flamis.gr την αρχή έκανε ο εφημέριος του Ναού πραγματοποιώντας μία καθαρά θρησκευτικού τύπου ομιλία και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο κ. Αμβρόσιος ο οποίος ενημέρωσε πως είχε προσωπικούς λόγους από το παρελθόν και γι’ αυτό ήθελε να είναι παρών στην εορτή της συγκεκριμένης εκκλησίας.

Και ενώ μιλούσε για τον Άγιο Ιωάννη, προς το τέλος, έβγαλε από την τσέπη του το γνωστό ψεκαστήρι με τον Αγιασμό. «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό» υποστήριξε. Προφανώς τα πολιτικά πρόσωπα που στέκονταν στην πρώτη σειρά απέναντι από το Ιερό τα έχασαν. Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος αντέδρασε άμεσα. Γύρισε την πλάτη του στον ιεράρχη, φώναξε δυνατά τη λέξη «ντροπή» και αποχώρησε.

«Αισθάνθηκα ότι ζω στον Μεσαίωνα. Παλεύουμε για να πείσουμε για την αλήθεια της επιστήμης και υπάρχουν ιεράρχες που προσπαθούν να μας πουν για το ψεκαστήρι. Το ελάχιστο που είχα να κάνω ήταν να αποχωρήσω από τον Ναό. Αυτό που έγινε ήταν προσβολή στην αλήθεια της επιστήμης» τονίζει με δήλωσή του στην «Πελοπόννησο» ο κ. Μπονάνος.