Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Ποιους αφορά το σενάριο των ηλικιακών κριτηρίων

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Ποιους αφορά το σενάριο των ηλικιακών κριτηρίων

Πώς θα καλυφθούν τα κενά όσων τεθούν σε αναστολή

Τα σενάρια που θα θέσει σε εφαρμογή, εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος του ενός εκατομμυρίου νέων εμβολιασμών το αμέσως επόμενο διάστημα, εξετάζει η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», μεταξύ αυτών είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες ομάδες, όπως σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής στο δημόσιο, ένστολους, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην εστίαση, αλλά με ηλικιακά κριτήρια καθώς άτομα ηλικίας άνω των 50- 55 ετών, που είναι επαγγελματικά ενεργά, είναι πιθανότερο να νοσηλευτούν αν νοσήσουν με κορονοϊό.

Την ίδια ώρα έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο ώστε το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τα κενά όσων αρνούνται να εμβολιαστούν και τεθούν σε αναστολή. Αφορά κυρίως νοσηλευτές, καθώς με τους γιατρούς δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Συμφώνα με το σχέδιο, οι νοσηλευτές που αρνούνται να εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν με διαδικασίες fast track μέσω προσλήψεων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, θα προσφέρεται και μπόνους μοριοδότησης ενόψει μελλοντικών διαγωνισμών.

Επιπλέον, θα υπάρξει αναδιάταξη δυνάμεων μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία.

Για την αντικατάσταση διοικητικών υπαλλήλων θα κληθούν στελέχη από την αγορά και για την κάλυψη σε τομείς όπως καθαριότητα και σίτιση θα γίνει στροφή σε ιδιωτικές εταιρείες.