Κορονοϊός: Σκέψεις για είσοδο σε εμπορικά κέντρα μόνο για εμβολιασμένους ή με τεστ

Κορονοϊός: Σκέψεις για είσοδο σε εμπορικά κέντρα μόνο για εμβολιασμένους ή με τεστ

Στο τραπέζι έχει... πέσει το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να ψωνίζουν με click away και θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως στην κυβέρνηση δεν έτοιμοι να προχωρήσουν σε επιπλέον περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους αν χρειαστεί. Οι σκέψεις για την είσοδο στα εμπορικά κέντρα μόνο των εμβολιασμένων ή με τεστ δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι πιθανόν η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επέκταση των απαγορεύσεων για τους ανεμβολίαστους και πριν τις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο στόχος είναι να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός για όσους επιμένουν να αρνούνται τον εμβολιασμό. Όλα, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, θα κριθούν από την πορεία των ραντεβού για εμβολιασμό τις επόμενες 17 μέρες.

Ήδη, έχουν κλειστεί 163.000 ραντεβού από τις 16 Αυγούστου και μετά και εάν συνεχιστεί η αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, τότε δε θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα. Σε αντίθετη περίπτωση, το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται διάφορα σενάρια, με φόντο τις προειδοποιήσεις των ειδικών πως οι επιστροφές από τα νησιά και τα παραθεριστικά κέντρα ίσως να εκτοξεύσουν τα κρούσματα τον Σεπτέμβριο, δοκιμάζοντας πάλι τις αντοχές του ΕΣΥ (Εθνικό Σύστημα Υγείας).

Ένα από τα μέτρα, που βρίσκονται στο συρτάρι, είναι η επαναφορά του click away στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους, εάν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα. Προς το παρόν, τουλάχιστον, η ιδέα αυτή εγκαταλείφθηκε καθώς κρίθηκε ότι τα μέτρα, που ισχύουν, για το λιανεμπόριο επαρκούν.

«Το λιανεμπόριο δεν αφέθηκε χωρίς να υπάρχουν μέτρα. Από εκεί και πέρα η κίνηση του να μπούμε σε ένα σούπερ μάρκετ ή να πάμε να ψωνίσουμε με τα μέτρα, με τη χωρικότητα που επιτρέπεται, με τη μάσκα, είναι ασφαλής και επομένως θα συνεχίσουμε έτσι», ξεκαθάρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ακολουθηθεί το μοντέλο για τους κλειστούς χώρους της εστίασης στα κλειστά εμπορικά κέντρα, τύπου mall. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι να χρειάζονται rapid test έως 48 ώρες πριν.