Κορονοϊός: «Τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα» – Τρομάζει η μετάλλαξη Δέλτα

Κορονοϊός: «Τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα» – Τρομάζει η μετάλλαξη Δέλτα

Τι θα γίνει με την τρίτη δόση του εμβολίου

Στην επιθετικότητα της μετάλλαξης Δέλτα και στους ανεμβολίαστους αναφέρθηκε η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν γιατί η μετάλλαξη Delta είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η Delta. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία» σημείωσε.

Και πρόσθεσε πως 13 μωρά νοσηλεύονται με κορονοϊό, κάτι που συνιστά δείγμα της επιθετικότητας της μετάλλαξης.

Παράλληλα, η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ακόμα πρόταση για άρση της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος από τους γιατρούς που είναι κατά του εμβολιασμού.

Αναφερόμενη στην τρίτη δόση του εμβολίου, η κ. Παγώνη σημείωσε πως σε λίγες μέρες η Επιτροπή Εμβολιασμών θα αποφανθεί τι μέλλει γενέσθαι και ποιες άλλες ομάδες θα κάνουν τρίτη εκτός από τις ευπαθείς.

Στο μεταξύ, άφησε αιχμές για την Επιτροπή Εμβολιασμών καθώς όπως είπε, στην επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή για το πότε θα κάνουν την τρίτη δόση οι νοσοκομειακοί γιατροί, έλαβε μια «απαράδεκτη και τυποποιημένη απάντηση».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών υπογράμμισε: «Οι συνδικαλιστές ήταν οι πρώτοι και έκαναν και ημερίδα για τους εμβολιασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολές προς όλα τα νοσοκομεία και προσωπικές επαφές. Πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού, που μέσα συμπεριλαμβάνει την προσωπική υποχρέωση του καθενός που δουλεύει στα νοσοκομεία, να πάει να εμβολιαστεί».