Ανεμβολίαστοι: Ποιοι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα και ποιοι δύο rapid test την εβδομάδα

Ανεμβολίαστοι: Ποιοι εργαζόμενοι θα κάνουν ένα και ποιοι δύο rapid test την εβδομάδα

Τι θα ισχύει από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022

Υποχρέωση για διενέργεια rapid test όσον αφορά στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους συμπεριλαμβάνονται στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης (24/08) από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τα οποία θα βρίσκονται σε ισχύ από τις 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαρτίου 2022.

  • Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να κάνουν 1 rapid test την εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντας 10 ευρώ. Ο έλεγχος θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά από την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη.

  • Ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές

2 rapid test την εβδομάδα αποκλειστικά σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, πληρώνοντας 10 ευρώ. Ο έλεγχος θα αποδεικνύεται με ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού τεστ από το gov.gr και ελέγχεται υποχρεωτικά από την εφαρμογή covid free app από τον εργοδότη ή σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που θα ισχύσουν στην εκπαιδευτική κοινότητα.