Επιμένει ο Ηγούμενος Μονής της Κοζάνης: Αν προσευχηθείς με μάσκα ο Θεός δεν θα την λάβει υπόψιν του!

Επιμένει ο Ηγούμενος Μονής της Κοζάνης: Αν προσευχηθείς με μάσκα ο Θεός δεν θα την λάβει υπόψιν του!

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Γέροντα Μάξιμου, που αποκαλεί «σατανάδες» τους Δεσποτάδες

Μεγάλος ντόρος έχει ξεσηκωθεί με τα αναρτημένα πανό έξω από το ναό της Μονής της Αγίας Παρασκευής στην Εορδαία Κοζάνης. Με πρωτοβουλία του Ηγουμένου αναγράφουν: «Απαγορεύεται η χρήση μάσκας εντός της Ιεράς Μονής» και «Μάσκα φορούν οι ληστές και όχι οι χριστιανοί».

Ο Γέροντας Μάξιμος, ισχυρίζεται πως δεν προτρέπει τους πιστούς να μην φοράνε μάσκα εκτός εκκλησίας, αλλά μόνο μέσα στο μοναστήρι, διότι εκεί ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας.

«Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας». Ο ίδιος μίλησε στο Mega και στην εκπομπή LIVE NEWS αναφέροντας: «Αν κάνεις προσευχή με μάσκα αυτό εξαρτάται από το αν ο Θεός θα λάβει υπόψιν ή όχι. Δεν θα το λάβει αφού δια των κανόνων του απαγορεύεται. Από την ημέρα που θα γνωριστούν ένας νέος μια νέα συζούν σαν ανδρόγυνο, πορνεία. Άσε που είναι επικίνδυνες, και τις φοράνε και στα μωρά. Οι ληστές φοράνε μάσκα. Μέχρι την πόρτα της εκκλησίας ισχύουν οι νόμοι του κράτος, από εκεί και πέρα ισχύουν οι νόμοι της εκκλησίας. Θα λέτε ‘δεν γίνομαι πειραματόζωο’, σε όσους ρωτάνε αν κάνατε το εμβόλιο».

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος μίλησε στην ίδια εκπομπή δίνοντας την θέση της επίσημης εκκλησίας για τα όσα ο ηγούμενος πράττει και λέγει.
Όπως είπε πρόκειται για ένα παλιό μοναστήρι ιδρυμένο με απόφαση της Ιεράς Συνόδου και του Υπ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων επομένως είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και «κατευθύνεται και από την Μητρόπολη, και την Ιερά Σύνοδο και το κράτος».

«Τώρα είναι δύο μοναχοί ο πατήρ Μάξιμος και ο πατήρ Ιγνάτιος. Ο Μάξιμος ήταν Ηγούμενος αλλά αποτειχίστηκε κι αυτός και ο συνεργάτης του πατήρ Ιγνάτιος. Έλαβα τα μέτρα μου αφού πρώτα προσπάθησα με το καλό αλλά δεν πείθονται. Αναγκάστηκα να απολύσω τον πατέρα Μάξιμο που ήταν διορισμένος Ηγούμενος και τον πατήρ Ιγνάτιο. Περίμενα μήπως μετανοήσουν και επανέλθουν και δεν έκανα τα πρακτικά να τα στείλω στην Ιερά Σύνοδο και να καθαιρεθούν, να σβήσουν από την εκκλησία κι αυτοί συνεχίζουνε να λένε αυτά. Είναι κατά του κορονοϊού και κατά όλων όσων λέει και η επίσημη εκκλησία, η Ιερά Σύνοδος, το Πατριαρχείο.»

1
σχόλιο
  1. avatar Νικος Καλογεροπουλος

    Ιερο-ανατριχιλα,απο τη καζανη στο καζανη του ζεζερβουλη ειναι ενας τσιγαρο δρομος,η high authority δεν αστειευτε οταν μιλας γιαυτην χωρις, την γραφτει αδεια της στο κουτελο σου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...