Φωτιά στην Κάρυστο: Αναζωπύρωση στο Μαρμάρι – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Φωτιά στην Κάρυστο: Αναζωπύρωση στο Μαρμάρι – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Η αναζωπύρωση φαίνεται να ξεκίνησε από μια σπίθα

Νέος πονοκέφαλος προέκυψε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/08) για την Πυροσβεστική, καθώς εκτός της νέας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στα Βίλια, αναζωπυρώθηκε η φωτιά στον δήμο Καρύστου στην Εύβοια, η οποία νωρίτερα το πρωί είχε οριοθετηθεί.

Όπως δήλωσε στο evima.gr ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος η φωτιά έχει αναζωπύρωση στον οικισμό Φηγιά. Η αναζωπύρωση φαίνεται να ξεκίνησε από μια σπίθα, ενώ οι άνεμοι είναι τόσο ισχυροί που μπορεί εύκολα να θέσουν την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Νωρίτερα από την Πυροσβεστική είχε γίνει γνωστό ότι φωτιά στην περιοχή Φηγιά οριοθετήθηκε. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 26 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνδράμουν 9 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος. Συνδρομή παρείχαν νωρίτερα και 2 Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, το Λιμενικό Σώμα και ο Ερυθρός Σταυρός.

Η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Κέλλυ Χεινοπώρου έκανε λόγο για έναν αγνοούμενο.

«Η φωτιά στην Κάρυστο πέρασε μέσα από τον οικισμό Κοκκίνη, υπήρξαν ζημιές σε αυλές και κάποιες ζημιές σε σπίτια», τόνισε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίτης.

Νωρίτερα το πρωί μέσω του 112 δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στο Μαρμάρι και στους οικισμούς Κοκκίνη και Οικοδομικό Συνεταιρισμό Ιατρών.