Κορονοϊός: Με PCR ή rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από Σεπτέμβριο – Τι θα ισχύει για την εστίαση

Κορονοϊός: Με PCR ή rapid test οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι από Σεπτέμβριο – Τι θα ισχύει για την εστίαση

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Με περιορισμούς σε πολλές δραστηριότητες «απαντά» η κυβέρνηση στους ανεμβολίαστους. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την ερχόμενη Τρίτη, ενώ φαίνεται πως αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown από το φθινόπωρο.

Έτσι, τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν νέα δεδομένα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Άρη Λάμπου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:

  • οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να φέρνουν υποχρεωτικά δυο φορές την εβδομάδα μοριακό ή rapid test με δική τους επιβάρυνση και όχι self test όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
  • Το ίδιο αναμένεται να ισχύσει και για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, αλλά και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα

Όσον αφορά τους μαθητές, παραμένει το διπλό self test την εβδομάδα, το οποίο φαίνεται ότι θα το γλιτώνουν οι άνω των 12 ετών που έχει ανοίξει η πλατφόρμα τους και θα έχουν εμβολιαστεί.

Ανεμβολίαστοι και εστίαση: Τι θα ισχύει

Δεν θα αλλάξει το μέτρο που ισχύει τώρα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Έτσι μέσα θα μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι και όσοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Το ίδιο θα ισχύει για τα θέατρα και τα σινεμά.

Για τα κέντρα διασκέδασης, ωστόσο, εξετάζεται και το ενδεχόμενο εισόδου με αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

Στα γήπεδα θα μπαίνουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σχεδόν βέβαιο είναι ότι θα γίνει πάλι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους πέρα από τους εσωτερικούς, κάτι το οποίο θα ισχύει και για τους εμβολιασμένους.