Βασιλακόπουλος: Έξι νεκροί την τελευταία εβδομάδα στους 18 με 39 – Ποτέ δεν υπήρξε η σύσταση πετάξτε τελείως τη μάσκα

Βασιλακόπουλος: Έξι νεκροί την τελευταία εβδομάδα στους 18 με 39 – Ποτέ δεν υπήρξε η σύσταση πετάξτε τελείως τη μάσκα

«Έχουμε σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα»

Φρένο στη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα προσπαθούν να βάλουν οι ειδικοί καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία δυσκολεύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Έχουμε σταθεροποιηθεί σε ένα πολύ υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα ενώ χθες είχαμε 30 νεκρούς και 300 διασωληνωμένους, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατική Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Πρόσθεσε ότι την τελευταία εβδομάδα φτάσαμε να έχουμε 6 νεκρούς στους 18 με 39, 13 διασωληνωμένους σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καθώς κι ένα παιδί διασωληνωμένο. «Λοιπόν κάτι πρέπει να κάνουμε» υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα πρόσθεσε: «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι οι εμβολιασμοί. Μέχρις ότου οι εμβολιασμοί να αποδώσουν πρέπει να προστατευθούμε. Σε διάφορα παραθεριστικά μέρη, ας είμαστε ειλικρινείς, η χρήση της μάσκας είναι κάτω από 10%… Πρακτικώς ποτέ δεν υπήρξε η σύσταση πετάξτε τελείως τη μάσκα, υπήρξε η σύσταση βγάλτε τη μάσκα σε εξωτερικούς χώρους εκεί που είσαστε μόνοι σας, εκεί που δεν υπάρχει συνωστισμός. Αυτό δυστυχώς δεν τηρείται κι αυτό το οποίο τηρείται είναι ότι έχουμε βγάλει τη μάσκα σχεδόν παντού μερικές φορές δυστυχώς και σε εσωτερικούς χώρους».

«Υγειονομικά το να είμαι μόνος μου και να φοράω μάσκα δεν έχει κανένα νόημα, το μόνο νόημα είναι ότι αν γίνει υποχρεωτική η μάσκα τότε μεγαλύτερο ποσοστό των συμπολιτών μας θα θυμούνται να τη φοράνε» συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.