Φωτιές στο Θεολόγο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος ύποπτος για εμπρησμούς

Φωτιές στο Θεολόγο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος ύποπτος για εμπρησμούς

Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα

Μετά από επτά ώρες απολογίας με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο 14χρονος που έχει προσαχθεί ως ύποπτος εμπρησμών για πυρκαγιές στο Θεολόγο Φθιώτιδας, αφέθηκε ελεύθερος με  περιοριστικούς όρους, όπως μετέδωσε το lamianow.gr.

Είχε προσαχθεί ως ύποπτος για πυρκαγιές στην περιοχή του Θεολόγου από τις 5 έως τις 17 Αυγούστου.

Οι περιοσμοί του είναι οι εξής:

1) Απαγόρευση εξόδου από την χώρα
2) Παρουσία στο Α.Τ Λοκρών κάθε 1 και 15 του μήνα
3) Επιτήρηση του παιδιού από την Κοινωνική Λειτουργό – επιμελήτρια ανηλίκων που υπάρχει στην Λαμία και να παρακολουθήσει ταυτόχρονα ένα πρόγραμμα παιδοψυχιατρικής υποστήριξης σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

«Η υπόθεση θα πάει σε δικαστικό συμβούλιο προφανώς και εκείνοι θα αποφασίσουν αν το παιδί θα πάει σε δικαστήριο ανηλίκων ή ότι θα μπει στο αρχείο. Το παιδί αντέκρουσε λέξη προς λέξη το κατηγορητήριο και έχει μια άποψη για όλες αυτές τις κατηγορίες. Το παιδί απάντησε όπως το είδα συγκροτημένα σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από ανακριτή και εισαγγελέα. Το παιδί αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή. Είπε ότι δεν επηρεάζεται και δεν επηρεάστηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αρνήθηκε και την πληροφορία που υπήρξε ότι είχε ομολογήσει. Πιστεύω ότι το βιντεοληπτικό υλικό που υπήρχε για το οποίο εμείς δεν συμφωνούμε ήταν αυτό το οποίο επέβαλε και αυτούς τους περιοριστικούς όρους…»τόνισε μεταξύ άλλων ο συνήγορος υπεράσπισης, Κωνσταντίνος Ζεκεντές.