Φωτιά στα Βίλια: Σε τρία μέτωπα προς το Νότο έχουν εξαπλωθεί οι πύρινες «γλώσσες»

Φωτιά στα Βίλια: Σε τρία μέτωπα προς το Νότο έχουν εξαπλωθεί οι πύρινες «γλώσσες»

Οι επίγειες δυνάμεις προσπαθούν να μην περάσουν οι φλόγες στον κάμπο των Μεγάρων - Σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα λόγω νύχτας

Για τέταρτη συνεχόμενη νύχτα καίει τα πάντα στο διάβα της η φωτιά στα Βίλια, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας. Περισσότερα από 80.000 στρέμματα έχουν παραδοθεί στις φλόγες και το βράδυ της Πέμπτης θα είναι εξίσου δύσκολο με τα προηγούμενα, καθώς οι επίγειες δυνάμεις παλεύουν να ελέγξουν τις πύρινες «γλώσσες» σε τρία μέτωπα προς το Νότο.

Το μεγάλο μέτωπο πέρασε από το όρος Πατέρας και κατευθύνεται προς το Καντήλι Μεγάρων και το Πεδίο Βολής Μεγάρων ανησυχεί τις αρχές Εκεί έχουν επικεντρωθεί όλες οι δυνάμεις για να αποτρέψουν την επέκταση στον κάμπο των Μεγάρων.

Πάνω από 400 πυροσβέστες επιχειρούν και πάντα έχουν την πολύτιμη συνδρομή των Πολωνών, ενώ τα εναέρια μέσα έχουν  πάψει να επιχειρούν λόγω  του σκοταδιού. Αντιπυρικές ζώνες συνεχίζουν να δημιουργούντα σε σημεία που είναι προσβάσιμα και οι κάτοικοι παραμένουν  ξάγρυπνοι για να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι δεν απειλούνται οικισμοί, όμως αυτό δεν εφησυχάζει κανέναν, καθώς η εμπειρία από τις προηγούμενες μέρες όλα μπορούν να ανατραπούν σε λίγα λεπτά.

Το γεγονός ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι σίγουρα αποτελεί ένα θετικό στοιχείο, ωστόσο κι αυτή η παράμετρος μπορεί να αλλάξει από στιγμή σε στιγμή. Δεν είναι τυχαία η εκτίμηση του Αστεροσκοπείου για την πυρκαγιά, καθώς έκανε λόγο για ακραία συμπεριφορά με βασική αιτία αυτού τη μεταβολή των ατμοσφαιρικών συνθηκών και την πλούσια ξηρή καύσιμη ύλη που υπήρχε.