Φωτιά στα Βίλια: Άλλαξαν κατεύθυνση οι άνεμοι – 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια οι φλόγες

Φωτιά στα Βίλια: Άλλαξαν κατεύθυνση οι άνεμοι – 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια οι φλόγες

«Φούντωσε» το πύρινο μέτωπο

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στα Βίλια, όπου οι άνεμοι άλλαξαν φορά, με αποτέλεσμα το πύρινο μέτωπο να κατευθύνεται προς τον οικισμό.

Όπως δήλωσε πρώην δημοτική σύμβουλος των Βιλίων στο Open, οι φλόγες έφτασαν 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων της περιοχής.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση των κατοίκων, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει επίσημη εντολή για εκκένωση.

Παρ' όλα αυτά, κάτοικοι έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν αυτοβούλως τα σπίτια τους, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την είσοδο στο χωριό.

Φωτιά στα Βίλια: Στάχτη πάνω από 80.000 στρέμματα

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, μια πρώτη πρόχειρη εκτίμηση είναι ότι στα Βίλια έχουν καεί πάνω από 80.000 (ίσως και 90.000) στρέμματα δάσους, ενώ το ακριβές μέγεθος της καταστροφής, θα καταγραφεί από τον δορυφόρο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι χτες ο δορυφόρος έδειχνε περίπου 50.000 στρέμματα καμένα, αλλά η χθεσινή αναζωπύρωση κατέστρεψε άλλα τουλάχιστον 30.000 στρέμματα και η φωτιά εξακολουθεί να καίει.