Φωτιά στην Εύβοια: Τους θύμισε όλο αυτό που έγινε τη Μικρασιατική καταστροφή

Φωτιά στην Εύβοια: Τους θύμισε όλο αυτό που έγινε τη Μικρασιατική καταστροφή

Συγκλονιστική η μαρτυρία από τον δήμαρχο Σκιάθου για την άφιξη των πυρόπληκτων από το Ψαροπούλι με καΐκια

Δίπλα τους ανθρώπους που επλήγησαν από την τεράστια πυρκαγιά στην Εύβοια στάθηκαν τόσο ο Δήμος Σκιάθου, όσο και κάτοικοι του νησιού. Συγκλονίζει η μαρτυρία του δημάρχου του νησιού για τις αφηγήσεις των πυροπαθών που μεταφέρθηκαν στη Σκιάθο με καΐκι από το Ψαροπούλι Ευβοίας και οι ντόπιοι άνοιξαν την αγκαλιά τους να τους υποδεχτούν.

Για το θέμα με τους πυρόπληκτους μίλησε στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

«Την περασμένη Δευτέρα πέντε η ώρα το πρωί έφτασαν στο νησί μας 64 άτομα. Ήταν συγκινητικό το πώς ανταποκρίθηκαν οι άνθρωποι εδώ, στο να δώσουν καταλύματα, γεύματα, να φροντίσουν τα μικρά παιδιά. Τα έκαναν όλα εθελοντικά. Την Τρίτη το πρωί ήρθαν άλλα 18 άτομα. Μόλις εχθές επέστρεψαν στην Εύβοια οι δύο τελευταίες κυρίες που ήταν κατάκοιτες και έπρεπε να μεταφερθούν με ασθενοφόρο», είπε ο κ. Τζούμας.

«Τα ξημερώματα εκείνης της ημέρας, σε έναν από τους ανθρώπους που είχε έρθει στη Σκιάθο από την Εύβοια, του έστειλαν φωτογραφία ότι καιγόταν το σπίτι του. Ήταν με την οικογένεια και τα παιδιά τους. Δε θα ξεχάσω και τρεις κυρίες που θυμήθηκαν αφηγήσεις των παππούδων τους και των γιαγιάδων τους και τους θύμισε όλο αυτό που έγινε τη Μικρασιατική καταστροφή», περιέγραψε ο ίδιος συγκλονισμένος.

«Βοηθήσαμε και ένα ζευγάρι με αναπνευστικά προβλήματα από τη φωτιά. Τους περίμενε ασθενοφόρο εδώ, με το που ήρθαν στο νησί, και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας, όπου έμειναν ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα πήγαν στο κατάλυμα και σιγά – σιγά επανήλθαν», συνέχισε την περιγραφή του.

«Δεν είχαν λόγια να περιγράψουν όσα έζησαν. Είχαν ένα απόκοσμο βλέμμα, μια θλίψη, μια στεναχώρια, και τα μικρά παιδιά. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε μαζί τους. Η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε με χαρά», πρόσθεσε.

«Το βλέπαμε, βλέπαμε τις φλόγες, ήταν απίστευτο αυτό. Αφού εξασφαλίστηκε ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν να επιστρέψουν σε ένα σπίτι, και έχουν κάπου να μείνουν, έφυγαν από το νησί μας», εξήγησε κλείνοντας ο κ. Τζούμας.