Η πρόβλεψη του καιρού για το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Η πρόβλεψη του καιρού για το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Καλοκαιρία και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός το επόμενο διήμερο του Δεκαπενταύγουστου, αλλά θα υπάρχουν και ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη. Η ένταση των ανέμων θα φτάνει τα 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 6 με 7 μποφόρ τοπικά στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στις περιοχές αυτές θα κυμανθεί περίπου στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και λίγο χαμηλότερα. Αντίθετα, λίγο υψηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στη δυτική Ελλάδα. Εξασθένηση των βορείων ανέμων και πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας προβλέπεται στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Το Σάββατο στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Εύβοια και τις Σποράδες προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές από τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις και λίγες τοπικές μπόρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα δυτικά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά έως 6 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 και στα δυτικά τους 36 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 32 με 34, στις Κυκλάδες τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 15 Αυγούστου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα, καθώς και στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.