Έβρος: Σε διαθεσιμότητα δύο πυροσβέστες αρνητές της μάσκας και των τεστ

Έβρος: Σε διαθεσιμότητα δύο πυροσβέστες αρνητές της μάσκας και των τεστ

Σύμφωνα με τον διοικητή της Π.Υ. Ορεστιάδας έχουν κληθεί αρκετές φορές σε απολογία χωρίς αποτέλεσμα

Σε δίμηνη διαθεσιμότητα από το Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζουν να βρίσκονται δύο πυροσβέστες που υπηρετούν στο Διδυμότειχο Έβρου, μετά τις επανειλημμένες αρνήσεις τους να φορέσουν μάσκα και να υποβληθούν σε self test, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο.

Η μία εκ των δύο πυροσβεστών μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε, ότι εδώ και πολύ καιρό ασχολείται με το θέμα, υπερασπιζόμενη του δικαιώματός της να μην υποβάλλεται σε self test, επειδή θεωρεί ότι είναι ιατρική πράξη. Παράλληλα ζητά από την κεντρική διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος να αναστείλει την ισχύ της απόφασης διαθεσιμότητάς της, μέχρι να τελειώσουν τα φαινόμενα πυρκαγιάς στη χώρα, ώστε να μπορέσει και η ίδια να συνδράμει στην πυρόσβεση.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας επεσήμανε, ότι οι δύο πυροσβέστες είχαν τεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν εκτός υπηρεσίας, ενώ παράλληλα είχαν κληθεί σε απολογία, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο κ. Λαδόπουλος τόνισε, ότι αυτή την περίοδο έχει αφαιρεθεί η ταυτότητα από τους εν λόγω πυροσβέστες, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ, σχετικά με το μέλλον των δύο μέχρι πρότινος στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.