Ολονύκτιες «μάχες» για τις αναζωπυρώσεις σε Αρκαδία, Ηλεία και Ανατολική Μάνη

Ολονύκτιες «μάχες» για τις αναζωπυρώσεις σε Αρκαδία, Ηλεία και Ανατολική Μάνη

Σε ετοιμότητα βρίσκονται και κάτοικοι των οικισμών της Γορτυνίας, - Προσοχή σε Σκαμνάκι, Δεσφίνα και Καρέα δίνουν οι δυνάμεις στην Λακωνία

Σε κατάσταση... συναγερμού παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και οι κάτοικοι στις περιοχές της Ελλάδας που υπάρχουν αναζωπυρώσεις με τις πυρκαγιές και αυτές είναι σε Αρκαδία, Ηλεία και Ανατολική Μάνη.

Μάχη για να μην προκληθούν νέες αναζωπυρώσεις της φωτιάς δίνουν και θα συνεχίζουν να δίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στη Γορτυνία ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς και πεζοπόρα τμήματα.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι η αντιμετώπιση των μικρών εστιών φωτιάς, ώστε να μην πάρουν έκταση και γίνουν απειλητικές για κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκονται και κάτοικοι των οικισμών της Γορτυνίας, προκειμένου να συνδράμουν κι αυτοί σε περίπτωση που υπάρξει κάποια επικίνδυνη αναζωπύρωση.

Στο μεταξύ, με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συμβάλουν τα μηχανήματα έργου και οι υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Ηλεία

Όσον αφορά στην Ηλεία, όπως είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο της φωτιάς». Προσέθεσε ότι «η βροχή που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ξηρόκαμπος και Βασιλάκι, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έσβησε τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς υπήρχαν».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις, τα πεζοπόρα τμήμα και τα μηχανήματα έργου αντιμετώπισαν αποτελεσματικά ό,τι έκαιγε στις περιοχές Λάσδικα, Κρυονέρι και Μηλιές».

Πάντως, όλη τη νύχτα, πυροσβεστικές δυνάμεις θα επιχειρούν σε διάφορα σημεία της Ηλείας, ώστε να επέμβουν όπου και αν χρειαστεί.

Ανατολική Μάνη

Επίσης, και στην Ανατολική Μάνη οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, τόσο στις περιοχές Σκαμνάκι, Δεσφίνα και Καρέα, που σημειώθηκαν αναζωπυρώσεις τις απογευματινές ώρες, όσο και σε γειτονικά σημεία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα ενδεχόμενες νέες αναζωπυρώσεις και παράλληλα να αποτρέψουν πιθανή επέκταση προς οικισμούς.