Εικόνες από τις εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος

Εικόνες από τις εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος

Δείτε το φωτορεπορτάζ του News

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προκαταρκτικές εργασίες για τα έργα ανάπλασης της κάτω πλευράς της πλατείας Συντάγματος, που αφορούν το χώρο τον οποίο οριοθετούν οι οδοί Φιλελλήνων, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως.

Στα σημεία όπου θα γίνουν οι εργασίες, συνεργεία του δήμου έχουν προχωρήσει στην περίφραξη του εργοταξίου χρησιμοποιώντας ειδικά προστατευτικά. Τις εργασίες κατέγραψε η κάμερα του News. Όπως έχει ανακοινώσει ο δήμος Αθηναίων μέσω σχετικής του ανακοίνωσης όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες ανάπλασης, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν ως έχουν οι τρεις λωρίδες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και η εξυπηρέτηση των επιβατών των ΜΜΜ από τις υφιστάμενες γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ και τις υφιστάμενες στάσεις.

Επίσης έχει διασφαλιστεί η απρόσκοπτη και ασφαλής διέλευση των ανθρώπων που κινούνται, εργάζονται και κάνουν τα ψώνια τους στην ευρύτερη περιοχή. Ακόμη, ειδικές μέριμνες έχουν ληφθεί για την εύκολη πρόσβαση στα καταστήματα που βρίσκονται στο μέτωπο της κάτω πλατείας» επισημαίνει ο δήμος.

Όπως μάλιστα εξηγείται στη σχετική ανακοίνωση «ο δήμος Αθηναίνων προχωρεί βήμα, βήμα στην άρτια μελετημένη, σχεδιασμένη και πλήρως συντεταγμένη, περιβαλλοντική, λειτουργική και αισθητική βελτίωση του δημόσιου χώρου. Το πέρασμα από τη φάση της πιλοτικής εφαρμογής στις μόνιμες παρεμβάσεις του Μεγάλου Περιπάτου συνεπάγεται και το πέρασμα στην εφαρμογή λύσεων για τα προβλήματα και της κλιματικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και είναι πλέον εμφανή με δραματικό τρόπο. Με αυτές τις παρεμβάσεις, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η μοναδική φυσιογνωμία της καρδιάς της πόλης», τονίζεται στην ανακοίνωσή του.

«Το έργο περιλαμβάνει τη ριζική ανάπλαση του κάτω τμήματος της πλατείας με γενναία διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μπροστά στον πεζόδρομο της Ερμού, δημιουργία νέου και ποιοτικού δημοσίου χώρου που θα λειτουργήσει ως πύλη στον εμπορικό και ιστορικό πυρήνα, φύτευση συνολικά 28 ψηλών δέντρων, μονιμοποίηση των λωρίδων κυκλοφορίας σε τέσσερις όπως είναι σήμερα διατηρώντας την χαρακτηριστική καμπύλη της οδικής χάραξης, δημιουργία έξυπνης, ασφαλούς και ορατής διάβασης πεζών, φροντίδα για ΑμεΑ σε όλο το φάσμα και τις λεπτομέρειες του έργου, εξοπλισμός με πέργκολες για πυκνή σκίαση και μορφολογική οργάνωση του νέου χώρου, σύγχρονο φωτισμό, και κατάλληλα υλικά επίστρωσης μαρμάρινων πλακών σε απόλυτη μορφολογική συνάφεια με τον πεζόδρομο της Ερμού και το κυρίως σώμα της πλατείας», σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του News

Φωτορπεορτάζ: Γιάννης Κέμμος