«Καραβάνι» βοήθειας και αλληλεγγύης των δήμων Αττικής στις πυρόπληκτες περιοχές

«Καραβάνι» βοήθειας και αλληλεγγύης των δήμων Αττικής στις πυρόπληκτες περιοχές

Οργανώνουν αποστολές προς τη Βόρεια Εύβοια, την Ηλεία, την Αρκαδία και τη Μάνη

Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης των δήμων της Αττικής προς τις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές και τους πυρόπληκτους κατοίκους συνεχίζεται αμείωτο, αφού οι πολίτες καθημερινά παραδίδουν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, νερά και φαρμακευτικό υλικό στα σημεία συγκέντρωσης που έχουν ορίσει οι δημοτικές Αρχές.

Ταυτόχρονα, ένα κανονικό καραβάνι έχει ξεκινήσει, καθώς οι δήμοι με δικά τους μέσα και οχήματα, πραγματοποιούν ήδη τη διανομή της βοήθειας που συγκεντρώνεται, καθώς οργανώνουν αποστολές τόσο προς τις πυρόπληκτες περιοχές, τόσο τη Βόρεια Εύβοια, όσο και προς την Ηλεία, την Αρκαδία και τη Μάνη, ενώ όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, συνεχίζεται η συγκέντρωση των ειδών και των τροφίμων και θα ακολουθήσουν νέες αποστολές.

Συγκεκριμένα:

- Από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε σήμερα η πρώτη αποστολή με προορισμό τη Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα το δημαρχείο Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας, ενώ θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη αποστολή.

- Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες της περιοχής Ιστιαίας-Αιδηψού και τώρα συγκεντρώνει σχολικά είδη για τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών.

- Ο Δήμος Χαλανδρίου μετέφερε και παρέδωσε το υλικό στις Ροβιές και από εκεί θα γίνει διανομή στα χωριά Παλαιοχώρι, Καλαμούδι, Δαμιά, Δριμώνας, Μαρούλι, Κούλουρος, τα οποία είναι μέσα στα όρια της κοινότητας, αλλά και στην Κερασιά, την Κοκκινομηλιά και τη Σήμια, που είναι εκτός των ορίων.

- Από τον Δήμο Βριλησσίων έχουν πραγματοποιηθεί ήδη δύο αποστολές με νερά και ιατροφαρμακευτικό υλικό προς τις δυνάμεις κατάσβεσης που επιχειρούν.

- Ο Δήμος Αμαρουσίου έστειλε ποσότητες ξηράς τροφής για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Αχαρνών, ώστε να τροφοδοτηθούν οι πληγείσες περιοχές του και συνεχίζει να συγκεντρώνει υλικό και τρόφιμά που θα μεταφέρει στη Βόρεια Εύβοια.

- Ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης παρέδωσε ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Πυροσβεστικό Σώμα και στη Δημοτικές Ενότητες Λίμνης και Αγίας Άννας του Δήμου Μαντουδίου, προκειμένου να προωθηθούν στους πληγέντες και στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες.

- Ο Δήμος Καισαριανής παρέδωσε αγαθά πρώτης ανάγκης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

- Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ολοκλήρωσε την πρώτη αποστολή βοηθείας προς τους κατοίκους Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας και παραδόθηκαν στο γυμνάσιο Λίμνης, ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη αποστολή προς την ανατολική Μάνη.

- Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πραγματοποίησε μια αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης προς τον δήμο Αχαρνών και άλλη μια προς τον Δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια.

- Ο Δήμος Γλυφάδας επίσης έχει ολοκληρώσει δύο αποστολές, μία προς την Ολυμπία και μια προς τη βόρεια Εύβοια, ενώ μια τρίτη αποστολή κατευθύνεται προς τη Μάνη.

- Ο Δήμος Σαρωνικού οργάνωσε αποστολή, στην οποία μάλιστα μετείχε ο ίδιος ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού. Η διανομή έγινε κατευθείαν στις κοινότητες που έχουν πληγεί από την καταστρεπτική πυρκαγιά των τελευταίων ημερών.

Υλικό με τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν και θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους αποστολές τις αμέσως επόμενες ημέρες και οι Δήμοι Φιλοθέης-Ψυχικού, Νέας Ιωνίας, Καλλιθέας, Αγίας Παρασκευής, Πεντέλης, Ηρακλείου, Πετρούπολης, Περιστερίου, Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης-Υμηττού, Νέας Σμύρνης, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μαραθώνα-Νέας Μάκρης, Παλλήνης-Γέρακα, Παιανίας, Μαρκόπουλου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής.