Φωτιές σε Αρκαδία και Λακωνία: Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Φωτιές σε Αρκαδία και Λακωνία: Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Γορτυνία, Μεγαλόπολη και Ανατολική Μάνη

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα στην Αρκαδία και την Λακωνία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κατοίκους να δίνουν μάχη με διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Στη Γορτυνία της Αρκαδίας η φωτιά μαίνεται καίγοντας δασικές εκτάσεις και απειλώντας οικισμούς. Ενισχυμένες δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή και συγκεκριμένα στη δασική περιοχή Κάπελης, στην Καπελίτσα και τη γύρω περιοχή, περικειμένου να ελέγξουν τη φωτιά, πριν πάει προς κατοικημένα σημεία.

Στις Ράχες Γορτυνίας όπου η φωτιά μπήκε στο χωριό, έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 15 σπίτια. Στην Μεγαλόπολη υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε Ισαρι και Χράνους.

Στην Ανατολική Μάνη από χθες βράδυ η επιχείρηση επικεντρώνεται σε δύο μέτωπα. Συγκεκριμένα, το ένα μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας, ενώ μία ακόμη πυρκαγιά μαίνεται σε θέση κοντά στη Μονή Τσίγκου, ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο, στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου.

Στις περιοχές αυτές επιχειρούν συνεχώς ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.