Φωτιά στην Αττική: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Φωτιά στην Αττική: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες να σβήσουν τις όποιες εστίες υπάρχουν

Σε ύφεση βρίσκονται από νωρίς το απόγευμα τα πύρινα μέτωπα στην βόρεια Αττική, καθώς η μικρή ένταση των ανέμων βοήθησε τις εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να περιορίσουν τις πυρκαγιές.

Στην Πάρνηθα, τη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες, όπου το πρωί του Σαββάτου οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά καίγοντας σπίτια, το απόγευμα υπήρχαν μόνο καπνοί. Η περιοχή θυμίζει κρανίου τόπο, καθώς σχεδόν τίποτα από την άλλοτε πλούσια δασική έκταση στην περιοχή δεν υπάρχει πλέον. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή, για το φόβο αναζωπύρωσης.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, ωστόσο λόγω των ριπών ανέμου που πνέουν κάπου-κάπου, σημειώνονται αναζωπυρώσεις με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις να δίνουν μάχη, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Καλύτερη είναι η εικόνα στις Αφίδνες, το Κρυονέρι, τη Μαλακάσσα και τον Άγιο Στέφανο, όπου επίσης η φωτιά δείχνει να είναι υπό ύφεση. Στην περιοχή παραμένουν ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου και εκεί να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο.