Φωτιά στην Εύβοια: Εφιαλτικό σκηνικό σε όλα τα μέτωπα

Φωτιά στην Εύβοια: Εφιαλτικό σκηνικό σε όλα τα μέτωπα

Οι πυρκαγιές έχουν φθάσει πολύ κοντά στα χωριά Σπαθάρι, Καντήλι και Κατσόνια

Εφιαλτική είναι η κατάσταση με τις πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλγκτες για πέμπτη ημέρα στη βόρεια Εύβοια.

Η μάχη είναι άνιση, καθώς όπως αναφέρει η ιστοσελίδα egnomi.gr, το μέτωπο έχει εξαπλωθεί ουσιαστικά απ' άκρη σ' άκρη του νομού. Βασικός στόχος πια είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση της πυρκαγιάς προς το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων.

Το μέτωπο που φοβίζει περισσότερο είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί από το Σπαθάρι μέχρι κάτω από τη Λίμνη. Πυροσβεστικές δυνάμεις και κάτοικοι δίνουν μάχη να αποτρέψουν τις φλόγες να μπουν στο χωριό.

Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι που σπρώχνουν τις φλόγες και προς το Καντήλι και τα Κατούνια. Εκεί επιχείρησε νωρίτερα το Beriev και υπάρχουν ακόμη εναέριες δυνάμεις, οι οποίες όμως είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν επαρκούν για να συγκρατήσουν τη φωτιά.

Γι' αυτό το λόγο, ξημερώματα Σαββάτου ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έκανε δραματική έκκληση για ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από αέρος και από εδάφους γράφοντας χαρακτηριστικά στα social media ότι αν δεν ελεγχθεί η φωτιά, μπορεί να φτάσει παντού.

Αν η πυρκαγιά περάσει από το Καντήλι, θα συναντήσει νέο πευκοδάσος, δηλαδή πρόσφορο έδαφος για να επεκταθεί περαιτέρω προς το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Την ίδια ώρα, μαίνεται και στα βόρεια της Εύβοιας η πυρκαγιά. Μέτωπα υπάρχουν σε Γούβες, Αγδίνες και Βασιλικά, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ελάχιστες για να τη θέσουν υπό έλεγχο.