Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Μάχη για να μην μπούνε οι φλόγες στο Γύθειο

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Μάχη για να μην μπούνε οι φλόγες στο Γύθειο

Σοκαρισμένος ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης

«Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα ελικόπτερο, ώστε να μην μπει η φωτιά στην πόλη του Γυθείου», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μάνη, τόνισε ότι «υπάρχει πρόβλημα, διότι η φωτιά πλησίασε την πόλη από την βορειοανατολική πλευρά και τώρα γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να σωθούν τα σπίτια της πόλης».

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», συνέχισε, «διότι αν και νυχτώνει, ο αέρας δεν λέει να καταλαγιάσει και το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι «και η αποψινή βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη».

Επίσης, είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε άλλα σημεία», προσθέτοντας ότι «λόγω της φωτιάς, έχουν φύγει από την περιοχή επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι».

Εξάλλου, σύμφωνα με το notospress, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη, είπε: «Η φωτιά είναι στην πόλη του Γυθείου».