Φωτιά στη Μεσσηνία: Νέα πυρκαγιά στην Καλλιρόη – Σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό

Φωτιά στη Μεσσηνία: Νέα πυρκαγιά στην Καλλιρόη – Σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό

Κλειστές παραμένουν νέα και παλαιά εθνικής οδός Τρίπολης-Καλαμάτας

Νέα πύρινο μέτωπο ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Καλλιρόη του δήμου Οιχαλίας.

Στο σημείο σπεύδουν πυροσβεστικές δυνάμεις. Εν τω μεταξύ, συνελήφθη στην Άνθεια του Δήμου Καλαμάτας από το Ανακριτικό του Πυροσβεστικού Σώματος ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, ως ύποπτος για εμπρησμό. Μάλιστα, ελέγχεται για την πρόκληση και άλλων πυρκαγιών στην περιοχή.

Πολύ δύσκολη παραμένει την ίδια ώρα η κατάσταση με τα μέτωπα φωτιάς στην περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στο μέτωπο που βρίσκεται στο Νεοχώρι Μεγαλόπολης και στους Χράνους. Η προσπάθεια κατάσβεσης είναι αδιάκοπη από δυνάμεις της Πυροσβεστικής, Πολιτική Προστασία, Δήμους, εθελοντές και απλούς κατοίκους.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά και οικισμοί Χράνοι, Ίσαρη, Χρούσσα, Βάστα, Νεοχώρι, Παραδείσια, Χωρέμι, Απιδίτσα και Τριπόταμος.

Λόγω της πυρκαγιάς παραμένει κλειστή τόσο η νέα εθνική οδό Τριπόλεως-Καλαμάτας από τον ανισόπεδο κόμβο Τσακώνας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Παραδεισίων, όσο και στην παλαιά εθνική οδό στο ύψος των ίδιων κόμβων.