Δράμα δίχως τελειωμό: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Προς εκκένωση και οι Θρακομακεδόνες

Δράμα δίχως τελειωμό: Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Προς εκκένωση και οι Θρακομακεδόνες

Για τρίτη φορά η πύρινη λαίλαπα απειλεί την περιοχή - Νέο μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων - Έφτασαν οι Κύπριοι πυροσβέστες στις Αφίδνες

Από τις πιο συγκλονιστικές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι αυτή στη Βαρυμπόμπη, η οποία αναζωπυρώθηκε και είναι η τρίτη φορά που μαίνεται στην περιοχή.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αποτελέσματα και τις δύο προηγούμενες φορές ήταν καταστροφικά, ενώ και πάλι στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση της περιοχής από τους κατοίκους, ενώ λίγο μετά το ίδιο συνέβη και για τους Θρακομακεδόνες

Μετά την αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη το μήνυμα ποτ στάλθηκε από το 112 αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Βαρυμπόμπη εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες και Αχαρνές για λόγους ασφαλείας». Η αναζωπύρωση σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι πάνω από το αεροδρόμιο του Τατοΐου και καταβάλλονται προσπάθειες να μην πάρει μεγάλη έκταση η πυρκαγιά.

Ωστόσο, λίγο μετά νέο μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε ΄και σε όσους βρίσκονται στους Θρακομακεδόνες, προκειμένου να εκκενώσουν τώρα την περιοχή προς Αχαρνές. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές μέσω Λεωφόρου Κύμης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες μετά την αναζωπύρωσή της, η φωτιά που ξεκίνησε από τη Βαρυμπόμπη επεκτάθηκε προς Δροσοπηγή, Κρυονέρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία και κατέληξε στις Αφίδνες, περνώντας ακόμη και την Εθνική Οδό, ενώ πλέον απειλεί την Σταμάτα.

Στη γέφυρα Αφιδνών το σημείο συγκέντρωσης τροφίμων για πυρόπληκτους

Η γέφυρα Αφιδνών επί της εθνικής οδού ορίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής, ως σημείο τροφοδοσίας και συγκέντρωσης τροφίμων για πυρόπληκτους και τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην πυρόσβεση, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εκεί μπορούν να απευθύνονται τόσο οι πληγέντες, όσο και μέλη των δυνάμεων που συμβάλλουν στην πυρόσβεση. Μεταξύ άλλων προσφέρονται μερίδες φαγητού, νερά, μάσκες και σάντουιτς.

Στο σημείο συγκεντρώνονται επίσης προσφορές πολιτών και φορέων ενώ ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του για την αλληλέγγυα ανταπόκριση των πολιτών στους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.

Στις Αφίδνες η κυπριακή αποστολή 

«Η κυπριακή αποστολή επιχειρεί τώρα μαζί με συναδέλφους του Πυροσβεστικού Ελλάδος εντός της κοινότητας Αφίδνες' Αττικής. Η κοινότητα εκκενώθηκε και ασφαλίζουν κατοικίες και οριοθετούν την περιοχή.

Υπάρχουν παντού ενεργά μέτωπα και η κατάσταση διαφοροποιείται συνεχώς. Είναι όλοι καλά στην υγεία τους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Ανδρεάς Κεττής, ο οποίος προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκε την αποστολή και συνομίλησε μαζί τους ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος.