Φωτιά στην Εύβοια: Τραγωδία χωρίς τέλος – Εντολή εκκένωσης και στο Μαντούδι

Φωτιά στην Εύβοια: Τραγωδία χωρίς τέλος – Εντολή εκκένωσης και στο Μαντούδι

Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη - Ισχυροί βόρειοι άνεμοι στην περιοχή

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζεται ανεξέλεγκτη στη βόρεια Εύβοια, όπου δόθηκε εντολή να εκκενωθεί από τους 5.000 κατοίκους του το Μαντούδι, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι, ότι ενώ μαίνονται πύρινα μέτωπα σε πολλές περιοχές της χώρας, επιλέχθηκε να σταλεί εκεί το ρωσικό Beriev 200, προκειμένου να βοηθήσει με τη ρίψη νερού στην προσπάθεια περιορισμού της πύρινης λαίλαπας. Στην παεριοχή επιχειρούν 240 πυροσβέστες, ωστόσο οι άνεμοι έχουν στραφεί σε βόρειοι, έντασης έως και 8 μποφόρ, καθιστώντας τις προσπάθειες κατάσβεσης ακόμη πιο δύσκολες.

Τρία πύρινα μέτωπα κατακαίνε δασικές εκτάσεις και οικισμούς

Την ίδια ώρα, κραυγή αγωνίας εκπέμπει ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου, Αργύρης Λιάσκος, ο οποίος βρίσκεται στη Σκυλόγιαννη και βλέπει σπίτια να καίγονται, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα egnomi.gr. Ο ίδιος κάνει δραματική έκκληση να ενισχυθούν οι επίγειες, αλλά και οι εναέριες δυνάμεις. Οπως υποστηρίζει, στο σημείο επιχειρούν μόνο ελικόπτερα.

Η φωτιά πέρασε στον δήμο Ιστιαίας -Αιδηψού και έχουν εκκενωθεί Ελληνικά, Βασιλικά, Αγριοβότανο, Αγδίνες και άλλοι οικισμοί. Προς το παρόν, η Ιστιαία δεν φαίνεται να κινδυνεύει. Ωστόσο, σήμερα, Παρασκευή, πνέουν βορινοί άνεμοι στην περιοχή, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο το δεύτερο μέτωπο της πυρκαγιάς. Είναι αυτό που καίει στη Σκεπαστή και τους Κουρκουλούς. Η Φαράκλα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα και εκεί έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό οι εναέριες δυνάμεις.

Το τρίτο μέτωπο είναι αυτό που χτυπά την Κρύα Βρύση και ήδη δόθηκε εντολή εκκένωσης της Κηρίνθου. Ουσιαστικά και αυτό το μέτωπο μαζί με το δεύτερο απειλούν το Μαντούδι.