Πύρινη κόλαση στην Αττική: Εκκενώθηκαν Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο, οικισμός Ποντίων και Βόθωνας – Καίγονται σπίτια – Ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα

Πύρινη κόλαση στην Αττική: Εκκενώθηκαν Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο, οικισμός Ποντίων και Βόθωνας – Καίγονται σπίτια – Ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν φτάσει και από Ωρωπό, Νέα Φιλαδέλφεια και Αυλώνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα καθώς οι φλόγες βρίσκονται στον οικισμό των Ποντίων στα δυτικά του Αγίου Στεφάνου και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, ενώ υπάρχουν πολλά σπίτια στις Αφίδνες και στη Δροσοπηγή που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Στις Αφίδνες, εκτός από οικίες, οι φλόγες έχουν κάψει αρκετό μέρος του δάσους με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καύσιμη ύλη για να γυρίσει η φωτιά μέσα σε αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ έχουν κοπεί και καεί κάποια καλώδια της ΔΕΗ. Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τη περιοχή.

Κάποια είναι επικίνδυνα καθώς βρίσκονται και στον δρόμο. Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν φτάσει και από Ωρωπό, Νέα Φιλαδέλφεια και Αυλώνα για ενίσχυση, προσπαθώντας να καθυστερήσουν όσον το δυνατό περισσότερο τις φλόγες με την ελπίδα τα εναέρια μέσα να δώσουν κέρια χτυπήματα με ρίψεις νερού τις πρώτες πρωινές ώρες ώστε να περιορίσουν τις φλόγες.

Εκκενώθηκαν Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και οι οικισμοί Πευκόφυτου και Ποντίων Αγ. Στεφάνου

Δύο μηνύματα για εκκένωση περιοχών σε Πολυδένδρι, Καπανδρίτι και Άγιο Στέφανο στάλθηκαν μέσω του 112.

Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: « Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι ή Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς Βαρνάβα - Νέα_Μάκρη από Επαρχ. Οδό Μαραθώνος - Καπανδριτίου. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το δεύτερο μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Οικισμό Πευκόφυτου ή τον Οικισμό Ποντίων της περιοχής του Αγίου Στεφάνου εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Διαταγή εκκένωσης των οικισμών Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγ. Στέφανος εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής στις 23:00 μετά από εισήγηση του Διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής Κ. θεοφιλόπουλου.

«Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη η νύχτα και τεράστιο το πύρινο μέτωπο ενώ δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός ο οποίος έδωσε και την εντολή εκκένωσης.

Ανάλογο σήμα από την ΠΥ και εντολή από την ΠΕΑΑ, είχε δοθεί για το Κρυονέρι και νωρίτερα το απόγευμα για τους οικισμούς Δροσοπηγή, Αφίδνες και Ιπποκράτειο Πολιτεία, προσθέτει ο ίδιος, υπενθυμίζοντας ότι η Περιφέρεια αποφασίζει κατόπιν εισήγησης της ΠΥ. Στη συνέχεια της ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών επιλαμβάνονται οι Δήμοι, η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία καθώς και οι εθελοντές.

Αναφορικά με την επικινδυνότητα της πυρκαγιάς ο κ. Αυγερινός επισημαίνει ότι ο δασικός χαρακτήρας του πεδίου δεν επιτρέπει την πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων και έκλεισε με την ευχή να μην θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.