Φωτιά στην Ηλεία: Τρία πύρινα μέτωπα – Καίγονται σπίτια στο Λάλα – Σύλληψη για εμπρησμό

Φωτιά στην Ηλεία: Τρία πύρινα μέτωπα – Καίγονται σπίτια στο Λάλα – Σύλληψη για εμπρησμό

Μετά την Αρχαία Ολυμπία και το Λάλα πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στη Ζαχάρω

Μάχη σε τρία πύρινα μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ηλεία, όπου συνελήφθη ύποπτος για πρόκληση πυρκαγιάς στο Λαμπέτι.

«Ήταν 2 χιλιόμετρα από τον Πύργο, στην περιοχή Λαμπέτι. Εντοπίστηκε από τα συστήματα παρακολούθησης άτομο με μηχανάκι το οποίο, όπου σταματούσε, μετά από λίγο φούντωνε φωτιά», είπε μιλώντας στο Open ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συμπληρώνοντας: «Αυτό προέκυψε τώρα. Και πολίτες είδαν τέτοια κίνηση από μακριά στο δάσος. Αλλά υπάρχει και εικόνα αυτής της σκηνής από άλλα συστήματα».

Την ίδια ώρα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ζαχάρως. Η φωτιά καίει δασική έκταση κοντά στους Σχίνους. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση στα βόρεια του νομού Ηλείας, στα όρια με την Αχαΐα.

Το πύρινο μέτωπο μπήκε στο χωριό Λάλα καίγοντας μέχρι στιγμής τουλάχιστον ένα σπίτι και ένα φωτοβολταϊκό πάρκο. Στην περιοχή επιχειρούν και δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αχαΐας. Παράλληλα η φορά του ανέμου έχει δημιουργήσει έντονη ανησυχία. καθώς στρέφεται προς την περιοχή που βρίσκεται το δρυοδάσος της Φολόης.