Ιωάννινα: Βρέθηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης στην Θεοτόκο Κόνιτσας – Εκριζώθηκαν 544 δενδρύλλια

Ιωάννινα: Βρέθηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης στην Θεοτόκο Κόνιτσας – Εκριζώθηκαν 544 δενδρύλλια

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός

Οργανωμένη φυτεία κάνναβης στην Θεοτόκο της Κόνιτσας, εντοπίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων. Κατά την επιχείρηση εκριζώθηκαν 544 δενδρύλλια και συνελήφθη ένας Αλβανός.

Το πρωί έγινε στην περιοχή της Θεοτόκου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, με συνδρομή και ομάδας της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδας.

Κατά την έρευνα των αστυνομικών συνελήφθη ο Αλβανός ο οποίος φέρεται ως ο καλλιεργητής των δενδρυλλίων κάνναβης, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο χώρο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πρόχειρου καταλύματος. Πάνω σε αυτοσχέδιο κρεβάτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με γεμιστήρα και 30 φυσίγγια, μια ξιφολόγχη, καθώς και 3 ακόμη ταχυγεμιστήρες, με 28 φυσίγγια, συνολικά.

Ακόμη, βρέθηκαν, σύστημα ποτισμού αποτελούμενο από λάστιχο 30 μέτρων και δεξαμενή νερού, καθώς και αγροτικά εργαλεία (φτυάρι, τσάπες, πριόνια), σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Από τον χώρο της φυτείας εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 544 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων κυμαίνεται από 5 εκατοστά έως 2,70 μέτρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.