Φωτιά στη Λακωνία: Αναζωπυρώσεις στον Ταΰγετο – Απειλούνται οικισμοί στη Μάνη

Φωτιά στη Λακωνία: Αναζωπυρώσεις στον Ταΰγετο – Απειλούνται οικισμοί στη Μάνη

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραλαμβάνουν ηλικιωμένους με αναπνευστικά προβλήματα

Νέα αναζωπύρωση στο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στον Ταΰγετο και την περιοχή της Μάνης στη Λακωνία βρίσκεται σε εξέλιξη το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lakonikos.gr, η πυρκαγιά που συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, απειλεί σημεία κοντά στα Κόκκινα Λουριά, το Σιδηρόκαστρο, τα Σκυφιάνικα και τον Πολυάραβο, με τους καπνούς να είναι ορατοί και από το χωριό Μέλισσα. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για εκκένωση των οικισμών, ενώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν φτάσει στην περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν ηλικιωμένους και άτομα με προβλήματα υγείας.

Ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε έκτακτη προειδοποίηση κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή, που θέτει όλους τους δήμους της Λακωνίας σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5).

Αποπνικτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της Σπάρτης

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, επιβαρυμένη είναι η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Σπάρτης και στις γύρω περιοχές, εξαιτίας των πυρκαγιών που εξακολουθούν να μαίνονται σε Μάνη και Μεγαλόπολη, σε συνδυασμό με τον καύσωνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, ο καπνός και οι στάχτη που αιωρούνται στον αέρα της λακωνικής πρωτεύουσας, προέρχονται από το πύρινο μέτωπο της Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, που ξέσπασε πριν από δυο ώρες.