Φωτιά στην Εύβοια: Μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Κατευθύνεται προς Ιστιαία

Φωτιά στην Εύβοια: Μαίνεται ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Κατευθύνεται προς Ιστιαία

Έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν συνολικά 19 οικισμοί - Εφιάλτης η ενίσχυση των ανέμων - Δείτε φωτογραφίες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η καταστροφική πυρκαγιά στη βόρεια Έύβοια και ενώ ενισχύονται οι άνεμοι καθιστώντας την επιχείρηση κατάσβεσής της ακόμα πιο δύσκολη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το πύρινο μέτωπο καίει παρθένο δάσος κοντά στους οικισμούς Μαρούλι και Βούτα και κατευθύνεται προς Ιστιαία. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ελήφθη απόφαση να εκκενωθούν τα χωριά Αγία Άννα, Κερασιά και Αχλάδι του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης - Αγ. Αννης. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 19 οικισμοί στο νησί.

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο με κατεύθυνση προς την ανατολική πλευρά του νησιού, αν και μεγάλο μέρος του δάσους έχει ήδη καεί, οπότε και η φωτιά εκεί δεν βρίσκει πια τίποτα να κάψει. Αναζωπύρωση έγινε νωρίτερα στο χωριό Σκεπαστή, ενώ είναι δύσκολο το έργο κατάσβεσης, γιατί είναι δύσβατη ηπεριοχή και είναι διάσπαρτες οι εστίες. To δάσος πέριξ της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ έχει καεί, το ίδιο το μοναστήρι όμως φαίνεται πως δεν έχει καταστραφεί.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το πρωί της Πέμπτης (5/8) με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, η δημοτική ενότητα Ελυμνίων, του δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.