Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεβεντογιάννης

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεβεντογιάννης

Είχε διατελέσει διευθυντής στις εφημερίδες Ακρόπολη και Έθνος και στους τ/σ Mega και ΕΡΤ

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο δημοσιογράφος Γιώργος Λεβεντογιάννης, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1941. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1961 στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος Τύπος» ως συντάκτης ύλης. Στη συνέχεια δούλεψε στις εφημερίδες «Δημοκρατική Αλλαγή», «Σημερινά», όπου έγινε διευθυντής σε ηλικία 29 ετών και από το 1967 έως το 1985 στην «Ακρόπολις», στην οποία διετέλεσε διευθυντής από το 1975.

Μετά την Ακρόπολη θα ακολουθήσει η διεύθυνση της εφημερίδας «Έθνος». Το 1992 αναλαμβάνει Διευθυντής Ειδήσεων του τ/σ «Mega Channel», και αμέσως μετά Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης και Ειδικός Σύμβουλος. Τέλος, υπήρξε Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στην ΕΡΤ. Είχε συγγράψει το βιβλίο «Προβλήματα Ελευθεροτυπίας».

Ο Γιώργος Λεβεντογιάννης είχε μία λαμπρή δημοσιογραφική σταδιοδρομία γεμάτη επιτυχίες και αποκλειστικότητες. Άριστος γνώστης του επαγγέλματός, εργάστηκε σκληρά και αποδοτικά τόσο στις εφημερίδες όσο και στην τηλεόραση. Σοβαρός, πειθαρχημένος, αυστηρός, αλλά δίκαιος, ανέδειξε πλήθος νεώτερων συναδέλφων στους οποίους έδωσε ευκαιρίες ανέλιξης.

Ο εκλιπών άφησε πίσω σύζυγο και την κόρη τους δημοσιογράφο, Κατερίνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...