Φωτιές σε Κοζάνη και Γρεβενά: Μάχη σε τρία μέτωπα κόντρα στους ισχυρούς ανέμους

Φωτιές σε Κοζάνη και Γρεβενά: Μάχη σε τρία μέτωπα κόντρα στους ισχυρούς ανέμους

Έκκληση για εναέριο μέσο από τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Σε τρία μέτωπα δίνουν μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και σε Κοζάνη και Γρεβενά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η πρώτη φωτιά κατακαίει από την Κυριακή στην περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα σε Δασύλλιο, Πεντάλοφο Κοζάνης και Σαμαρίνα Γρεβενών. Πρόκειται για δασική περιοχή ιδιαίτερου κάλους και εκεί δίνει τη μεγαλύτερη βαρύτητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κοζάνης και των Γρεβενών. Το έργο της πυρόσβεσης κρίνεται δύσκολο λόγω του δύσβατου της περιοχής και των ανέμων.

Η δεύτερη φωτιά στο Φελί Γρεβενών ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες και εκτείνεται σε ένα πολύ μεγάλο μέτωπο τουλάχιστον 20 χιλιομέτρων. Δραματική είναι η κατάσταση με τα άγρια ζώα που έχουν εγκλωβιστεί στις φωτιές, καθώς η περιοχή είναι καταφύγιο άγριας ζωής. Με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ενώ λόγω της δυσκολίας της κατάστασης ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, έχει κάνει έκκληση και για συνδρομή εναέριου μέσου.

Η τρίτη φωτιά κατακαίει στη Ζωοδόχο Πηγή Κοζάνης, στα όρια με την Ημαθία, κοντά στην Παναγία Σουμελά. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν δυσχέραναν ιδιαίτερα το έργο των επίγειων δυνάμεων, ενώ αργά χθες έφτασε και πυροσβεστικό αεροσκάφος για να συμβάλει στην προσπάθεια να ανακοπεί το μέτωπο της φωτιάς.