Φωτιά στην Ηλεία: Σε πύρινο κλοιό η Αρχαία Ολυμπία – Κάηκαν τουλάχιστον 20 σπίτια

Φωτιά στην Ηλεία: Σε πύρινο κλοιό η Αρχαία Ολυμπία – Κάηκαν τουλάχιστον 20 σπίτια

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις με πυροσβέστες που μεταφέρονται από άλλες περιοχές - Δείτε εικόνες

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Αρχαία Ολυμπία, καθώς δύο μέτωπα απειλούν την πόλη, το ένα από την κοινότητα Πλάτανος στα βόρεια και το άλλο από την πλευρά του αρχαιολογικού χώρου στα δυτικά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, περί τις 21:00 οι φλόγες είχαν φθάσει σε απόσταση 1,5 χλμ. από το κέντρο της Αρχαίας Ολυμπίας. ι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να προσπαθούν να κρατήσουν την φωτιά μακριά από την Αρχαία Ολυμπία, ενώ παράλληλα μηχανήματα έργου, ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες.

Επίσης, έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα πυρόσβεσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο ρίχνει προληπτικά νερό στην περιοχή. Στο μεταξύ, αναμένεται να ενισχυθούν κι άλλο οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με πυροσβέστες που έρχονται από άλλες περιοχές της χώρας.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Ηράκλεια, κατευθύνθηκε νότια και ανατολικά και πέρασε από την Καυκανιά, το Πελόπιο και τον Πλάτανο καίγοντας τουλάχιστον 20 σπίτια. Στον Πλάτανο κάηκε και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το οποίο είχα κατασκευαστεί το 1922.

Στην Αρχαία Ολυμπία Χρυσοχοΐδης και Μενδώνη

Στην Αρχαία Ολυμπία μετάβησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι υπουργοί Πολιτικής Προστασίας και Πολιτισμού. Ο κ. Χρυσοχοΐδης προήδρευσε σε σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην οποία μετείχαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας κ.ά.