Φωτιά στην Εύβοια: Εφιαλτική η κατάσταση στις Ροβιές – Τρομακτικό βίντεο από την πύρινη λαίλαπα 

Φωτιά στην Εύβοια: Εφιαλτική η κατάσταση στις Ροβιές – Τρομακτικό βίντεο από την πύρινη λαίλαπα 

Απομακρύνθηκαν με πλοία 85 πολίτες - Λιμενάρχης Αιδηψού: Δεν μπορείτε να διανοηθείτε τι βλέπαμε από τη θάλασσα

Η πύρινη λαίλαπα δεν έχει σταματήσει στην Εύβοια και η κατάσταση είναι εφιαλτική στις Ροβιές, όπου εδώ και λίγη ώρα τη η φωτιά έχει εισβάλει εντός του οικισμού.

¨Οπως μεταδίδει το evima, ακούγονται εκρήξεις σε σπίτια, ενώ συνολικά 85 πολίτες απομακρύνθηκαν με ασφάλεια με πλωτά μέσα από την παραλία του χωριού. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι πολίτες επιβιβάστηκαν σε πέντε σκάφη του Λιμενικού, αλλά και ιδιωτών και στην συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν όλοι τους στο πλοίο-«παντόφλα» «ΠΑΡΑΛΟΣ».

Εν συνεχεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από τη φλεγόμενη παραλία στο λιμάνι της Αιδηψού. Το Λιμενικό παραμένει σε ετοιμότητα καθώς κανείς δεν γνωρίζει εάν υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία ενδεχομένως να ζητήσουν την απομάκρυνση τους με πλωτά μέσα. Έως και αυτή τη στιγμή σκάφη του Λιμενικού περιπολούν στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας πολίτες που ενδεχομένως έχουν εγκλωβιστεί σε άλλες παραλίες της Εύβοιας.

Τρόμαξε και ο λιμενάρχης

«Δεν μπορείτε να διανοηθείτε τι βλέπαμε από τη θάλασσα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο λιμενάρχης Αιδηψού Σωτήρης Δανίκας καθώς το επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «Πάραλος» κατέπλεε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στο λιμάνι Αιδηψού για να παραλάβει 79 ενήλικες και 6 παιδιά, όλοι καλά στην υγεία τους.

«Οι περισσότεροι επιβάτες είναι ηλικιωμένοι… Μόνο που σε κοιτάζουν, το βλέμμα τους και μόνο αρκεί για να καταλάβεις το θρήνο και το τι βάσανο έχουν στην ψυχή τους αυτοί οι άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δανίκας.