Φωτιά στην Εύβοια: Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο χωριό Κουρκουλοί

Φωτιά στην Εύβοια: Αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο χωριό Κουρκουλοί

Συνολικά έχουν εκκενωθεί από το απόγευμα της Τρίτης 10 χωριά και οικισμοί

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια καθώς πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε και μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο κοντά στο χωριό Κουρκουλοί.

Προληπτική εκκένωση χωριών και οικισμών έδωσε το Συντονιστικό που συνεδρίασε στη Λίμνη της Εύβοιας το πρωί για να εκτιμηθεί η κατάσταση, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και του Δημάρχου. Αυτή την ώρα επιχειρούν εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες αντιμετώπισαν χαμηλές νεφώσεις που δυσκόλεψαν τις πτήσεις τους. Στο έδαφος επιχειρούν επίσης 95 πυροσβέστες επικουρούμενοι από 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Πέρα από το μεγάλο μέτωπο στη Σκεπαστή όπου η περιοχή είναι δυσπρόσιτη υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και συνεχείς αναζωπυρώσεις που δυσκολεύουν το έργο της πυρόσβεσης. Ευτυχώς δεν υπήρξε ανθρώπινη απώλεια αν και κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.

Ειδικά στους Κουρκουλούς η χαμηλή νέφωση που σχηματίστηκε από τους καπνούς στην καιόμενη πευκόφυτη περιοχή εμποδίζει τα εναέρια μέσα στην κατάσβεση της αναζωπύρωσης.

 

Βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και ζήτησε ενίσχυση των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ εκτίμησε ότι έχουν καεί περισσότερα από 20.000 στρέμματα δάσους.

Τα μέτωπα που ανησυχούν περισσότερο είναι αυτό που κινείται προς τα χωριό Σκεπαστή και επίσης αυτό που κινείται δυτικά της Βατερής και ένα τρίτο μέτωπο που κινείται προς Ροβιές όπου δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το κάμπινγκ στην περιοχή.