Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Έγιναν δύο συλλήψεις

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου και συνελήφθησαν δύο Έλληνες για την καλλιέργεια της.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε μετά από συστηματική έρευνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η φυτεία και κατασχέθηκαν συνολικά εκατό δέκα εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρου, που βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης. Από τους αστυνομικούς της επιχείρησης συνελήφθησαν δύο Έλληνες, όταν οι συγκεκριμένοι εισήλθαν στον χώρο της φυτείας φορώντας κουκούλες (full-face).

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δυο συλληφθέντες, βρέθηκε στην κατοχή του ενός και κατασχέθηκε ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια, και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο διευκόλυνσης τέλεσης παράνομων δραστηριοτήτων. Η προανάκριση διενεργείται από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ, εξιχνιάστηκαν στο Ηράκλειο τρεις υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων και (2) απόπειρες κλοπής που διαπράχθηκαν, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για τις υποθέσεις σε βάρος Έλληνα, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία, αφαίρεσε κοσμήματα των οποίων η συνολική χρηματική αξία ξεπερνάει τις 7.000 ευρώ.

Πρόκειται για κλοπές-διαρρήξεις οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί έφτασαν στα στοιχεία του συγκεκριμένου άνδρα μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων. Όπως προέκυψε κατά το χρονικό διάστημα από 19.06.2021 έως και 26.07.2021, ο άνδρας είχε διαπράξει τρεις υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες. Η προανάκριση διενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Μαλεβιζίου.