Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Προβλήματα στο σύστημα ηλεκτροδότησης

Μήνυμα του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη Βαρυμπόμπη.

«Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Βαρυμπόμπης ή Κρυονερίου κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν δυνάμεις από στεριά και αέρα: 60 πυροσβέστες, 20 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχει μπει και το ρωσικό Beriev-200. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Προβλήματα στο σύστημα ηλεκτροδότησης

Εκτός λειτουργίας τέθηκε το μεσημέρι το κύκλωμα υπερυψηλής τάσης (400 κιλοβόλτ) Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη Βαρυμπόμπη.

Η εξέλιξη δυσχεραίνει περαιτέρω την κατάσταση στο σύστημα ηλεκτροδότησης και έχει προκαλέσει προς το παρόν βυθίσεις τάσης που γίνονται αντιληπτές στην Αττική.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την πολιτική προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.