Μπαράζ συλλήψεων στην Κρήτη για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων και ναρκωτικά

Μπαράζ συλλήψεων στην Κρήτη για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων και ναρκωτικά

Χειροπέδες σε 29 αλλοδαπούς για... μαϊμούστα πιστοποιητικά στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων

Συνελήφθησαν 29 αλλοδαποί, 18 άνδρες και 11 γυναίκες, για πλαστογραφία πιστοποιητικών στους αερολιμένες Ηρακλείου και Χανίων, όταν επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στην Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία και την Ελβετία.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από την 26.07.2021 έως και 01.07.2021 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Ιωάννης Δασκαλογιάννης». Σε έλεγχο των αστυνομικών στα αεροδρόμια της Κρήτης, οι αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Τσεχίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελβετίας, Κροατίας, Βελγίου και Πορτογαλίας προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα. Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ η προανάκριση διενεργείται από τα Αστυνομικά Τμήματα Αερολιμένα Ηρακλείου και Χανίων, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, συνελήφθησαν πέντε άτομα, ένας Έλληνας και τέσσερεις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά, σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου και του Δήμου Βιάννου. Στους ελέγχους των αστυνομικών σε όλες τις περιπτώσεις των συλληφθέντων εντοπίστηκαν αυτοσχέδιες συσκευασίες οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ηρακλείου και τα Αστυνομικά Τμήματα Χερσονήσου και Βιάννου.