Νέα φωτιά στον Έβρο – Κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο οι φλόγες

Νέα φωτιά στον Έβρο – Κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο οι φλόγες

Δεν κινδυνεύουν κατοικίες - Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή της Κοτρωνιάς Σουφλίου

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (02/08) στην περιοχή Λαγυνά του Έβρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση.

Όπως μεταδίδει το thrakinea.gr, από τη φωτιά δεν κινδυνεύουν κατοικίες, όμως οι φλόγες έχουν πλησιάσει το στρατιωτικό φυλάκιο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών κι ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου, καθώς και την αρωγή των Ενόπλων Δυνάμεων και μηχανημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι από σήμερα τέθηκε σε ισχύ η απόφαση του περιφερειάρχη Α.Μ.Θ, περί απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις, στις περιοχές ευθύνης των δασαρχείων Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, βάσει των προβλέψεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δείκτης επιπέδου 4.

Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή της Κοτρωνιάς Σουφλίου

Ύφεση παρουσιάζει, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Πυροσβεστικό Σώμα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, σε δασική έκταση στην περιοχή της Κοτρωνιάς Σουφλίου. Ωστόσο οι ενισχυμένες από χθες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν με τη συνδρομή από αέρος, με το πρώτο φως της ημέρας, και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου και δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών.